AP Türkiye Raportörü Ruijten Hatay'da

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile beraber Hatay'daki çadırkentlerde kalan Suriyelileri ziyaret etti.

12 Ocak 2013 Cumartesi 15:18 tarihinde eklendi.

 

 Ropörtör Ruijten ve Bakan Ergin'in çadır ziyaretlerini Anadolu Ajansı ve TRT ile birlikte Fransa ve Hollanda'dan gelen gazetecilerin izlemesine izin verildi.
 
AP Türkiye Roportörü Ria Oomen-Ruijten ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ilk olarak Hatay'ın Altınözü İlçesinde bulunan Altınözü Tekel Kampı'nda bulunan Suriyelileri ziyaret etti. Kamp ziyareti kapsamında geniş güvenlik önlemi alınırken temizlik işçileri asfalt yoldaki çamurları temizledi.
 
Altınözü Tekel Kampı'ndaki incelemelerin ardından heyet, Boynuyoğun Çadır Kampı'na geçti. Burada çocuklara hediyeler dağıttığı öğrenilen Roportör Ruijten ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin temaslarını çadır kampın dışında kalarak takip eden gazetecilerin sorularını cevapsız bırakarak buradan ayrıldı. 
 
Heyetin çadır kentteki temasları sırasında Suriyeliler arasında yükselen sesler jandarmayı harekete geçirdi. Bağıran bir Suriyeli, çadır kent içerisinde jandarma ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Çadır kente olaydan kısa bir süre sonra önlem amaçlı robocop kıyafetli askerlerin girdiği görüldü.

CİHAN