Apart dairelere polis kontrolü

İçişleri Bakanı Muammer Güler, terör örgütlerinin lise ve üniversite gençliğini elde etmede kız-erkek ilişkilerini kullanımının bir vaka olduğunu söyledi.

Apart dairelere polis kontrolü
06 Kasım 2013 Çarşamba 19:01 tarihinde eklendi.
Cinsiyet ayrımı yapılmadan barındıran ev veya dernek binasında yapılan operasoylarda gençlerin bir arada bulundurulduğunun, şiddet eğitimi, silah ve bomba eğitimi verildiğinin görüldüğünü belirten Güler, devletin gençleri koruma gibi bir görevi olduğunu hatırlattı. Önümüzdeki günlerde valiliklere konuya ilişkin bir genelge göndereceklerini açıkladı.
 
Güler, NATO Parlamenterler Asamblesi Ortadoğu Akdeniz Grubu'nu kabul etti. Gazetecilerin, kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalarına yönelik başlayan tartışma konusundaki sorularını cevaplayan Güler, özel hayatın gizliliğinin korunması ve tedbirlerin Anayasa'da kanunlarla teminat altında olduğunu hatırlattı.
 
Temel hak ve özgürlüklerin ancak Anayasa ile sınırlandırabileceğine dikkat çeken Bakan Güler, gençliğin ve ailenin korunmasının Anayasa'da çok önemli bir yer edindiğini vurguladı. Anayasanın 58. maddesinin bunu kapsadığını dile getiren Güler, Anayasa'nın 41. maddesinde aile ve çocuğun korunmasına yönelik özel düzenlemeler getirildiğini kaydetti.
 
"BİZE BİLDİRİMLER OLDU, OLAYA TERÖRLE MÜCADELE BOYUTUYLA BAKTIK"
 
"Bize şuana kadar öğrencilerin kaldıkları evlerle ilgili veya hukuki durumunu birazdan açıklayacağım apat daireler ve pansiyonlarla ilgili değişik müracaatlar oldu." diyen Güler, bunlarla ilgili değerlendirmeler olduğunu ve olaya terörle mücadele boyutuyla baktıklarını ifade etti.
 
Üniversite öğrencilerinin kaldıkları ev ve pansiyonların terör örgütüleri ve illegal örgütler tarafından taban kazanma ve eleman kazanma olarak gördükleri yerler olduğuna dikkat çeken Güler, "Son tespitlere göre dinamik alt yapısını oluşturan gençlik yapılanmalarına illegal faaliyetler olabilmesi için gerekli araç içinde olabilmesi 'açık alan faaliyeti' dediğimiz faaliyetler ilgili kendilerine ait evde bir araya getirme, propaganda ve acıtasyon ile bir bilinç çalışması yaptıklarını görüyoruz.

Terör örgütülerinin lise ve üniversite gençliğini elde etmede kız-erkek ilişkilerini kullanımı da bir vakadır. Bunu bir araç olarak kullanıyorlar. Cinsiyet ayrımı yapılmadan barındıran ev veya dernek binasında yapılan operasoylarda gençlerin bir arada bulundurulduğu, şiddet eğitimi veriliyor, silah ve bomba eğitimi verildiğini gördük. Bu faaliyetlerde kendi amaçlarına uygun kullanıyorlar." diye konuştu.
 
"DEVLETİN GENÇLERİ KORUMA GÖREVİ VAR"
 
Devletin gençleri koruma konusunda tedbir alma görevi olduğunu hatırlatan Bakan Güler, anlattıklarının bu işin terör boyutu olduğunu kaydetti. "Günübirlik, geçici konaklama dediğimiz kiralanan evlerde hukuki boşluk var." diyen Güler, buralarda suçluların saklandığı, fuhuş eylemi yapıldığının ifade edildiğini aktardı.
 
Hangi amaçla kullanılıyorsa o yönde ruhsat almaları gerektiğini belirten Güler, günübirlik evlerde kalanların kimliklerini polise bildirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Konuya ilişkin yakında bir genelge yayınlanacağını dile getiren Güler, apart dairelerin polis tarafından kontrol edilmesinin, Kimlik Bildirme Kanunu ve yerinden adres kapsamında yapılacağını ve buralarda kalanların isimlerini bildirmesi gerektiğini ifade etti.
 
"BU TÜR YERLER FUHUŞ AMAÇLI DA KULLANILIYOR"
 
Bu tür yerlerin fuhuş içinde kullanıldığına dikkat çeken Güler, bu tarz yerlerin sağlık, imar, yer, güvenlik şartlarına uyması gerektiğini vurguladı. "Gerekli tespit kontrolleri yapmak amacıyla gerekli bildirimleri yapacağız." diyen Güler, bu konuda hukuki boşluk varsa ayrıcı bir düzenleme yapılacağını söyledi.
 
Rezidans ve apart tarzı evlerin fuhuş amaçlı kullandığının operasyonlarla tespit edildiğini anlatan Bakan Güler, çevre kirliliği, gürültü kirliliğini kapsayan kabahatler kanunu olduğunu hatırlattı. Günübirlik kiralanan evlerin terör örgütleri tarafından kullanıldığını dile getiren Güler, özel hayata yönelik herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını vurguladı.
 
"Söylediğim konu bir kız ve erkek öğrencinin kaldığı evlerle ilgili değildir." diyen Güler, özel hayata herhangi bir müdahale olmadığını belirterek kişilerin hak ve özgürlüklerin ihlali konusunda bir çalışma olmadığını ifade etti. Genelgenin ise önümüzdeki günlerde valiliklere gönderilmş olacağını kaydetti.

CİHAN