"Apo özgürlüğüne kavuşmadıkça..."

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen 'Ehmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali'ne katılan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Önder Apo özgürlüğüne kavuşmadıkça biz bu davadan vazgeçmeyiz" dedi

Apo özgürlüğüne kavuşmadıkça...
30 Haziran 2013 Pazar 13:18 tarihinde eklendi.
Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Ehmed-i Hani Kültür Sanat ve Turizm Festivali'ne BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ve yaklaşık 1000 kişi katıldı.

28 Haziran’da başlayan ve bugün sona erecek festivale katılanlar, dün akşam saatlerinde ilçe merkezindeki Belediye Hizmet Binası önünde toplandı. Ellerinde meşalelerle Kürtçe, 'Yaşasın Başkan Apo', 'Lice yalnız değil' sloganları atarak, festivalin yapıldığı stadyuma doğru yola çıktı. Kortejde bazı kişiler elerindeki meşaleleri Doğubaazıt 1'inci Mekanize Piyade Tugayı önünden geçerken nöbet tutan askerlere attı. BDP'li yöneticiler taşkınlık yapanları uyardı. Bunun üzerine tugayın çevresinde çevik kuvvet ekibi güvenlik önmeli aldı.
 
İlçe stadında Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK'yı simgeleyen bezlerin taşındığı ve sık sık Suriye’deki Kürt oluşumu YPG’nin lehine sloganların atıldığı festivalde Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu, ölüm yıl dönümü nedeniyle anıldı. Söylenen Kürtçe ve Lazca şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Festivalde Kürtçe konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer şunları söyledi:
 
"Lice'deki olayı gördünüz. İnsanların üzerine bomba yağdırdılar. Neydi o insanların talepleri? İstemiyorlar ölümlerin yuvası olan karakolların yapılmasını. O insanlar, özgürlük adalet isterken siz onlara cezaevleri, karakollar yapıyorsunuz. Siz Kürdistan’ı bombalıyor, talan ediyorsunuz. Onların elinde ne bıçak ne de silah vardı. Canlarıyla ölümlerin önüne geçmek istediler. Önder Apo’nun talimatıyla silahlar susturuldu. Abdullah Öcalan, 'Halk sussun' demedi, 'Silahlar sussun' dedi. Gerillalar da bizlerin ve Kürdistan’ın şerefini savundu. Silahları bırakan gerillaların istekleri neydi? Onlar silah bırakınca halk bunu dile getirecek. Ama bunlara izin vermiyorlar. İnanın Erdoğan Kürtlerin delisini bile kandıramaz. Önder Apo özgürlüğüne kavuşmadıkça biz bu davadan vazgeçmeyiz. Özgürlüğünü sağlayana dek her bir ilimiz ve ilçemizde başkaldırı lazım."

DHA