Apollon Limassol 1-2 Trabzonspor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda karşılaştığı Apollon Limassol takımını 2-1 mağlup ederek 3 puana ulaştı.

Apollon Limassol 1-2 Trabzonspor
19 Eylül 2013 Perşembe 21:12 tarihinde eklendi, 1.294 kez okundu.
UEFA Avrupa Ligi J Grubu ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynanan Apollon Limassol – Trabzonspor maçını bordo – mavili ekip 1 – 0 geriye düşmesine rağmen 2 – 1 kazanarak grup maçlarına 3 puanla başladı. Maçın gollerini Apollon Limassol adına penaltıdan Sangoy, Trabzonspor adına ise Malouda ve Yusuf Erdoğan attı.
 
47. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Henrique’nin yerden ortasında altı pas içinde sol çaprazda Malouda topla buluştu, vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.
 
54. dakikada gelişen Trabzonspor atağında sağ kanatta topla buluşan Adrian, son çizgiye indikten sonra yerden pasını kale sahası içine çıkardı, Henrique’ye top gelmeden araya giren defans oyuncuları meşin yuvarlağı kornere atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
 
57. dakikada gelişen Trabzonspor atağında sağ çaprazdan Bosingwa’nın ortasında Malouda ve Aykut Akgün aynı anda yükseldi. Kaleci Vale boşa çıktı. Malouda’nın omuzuna da çarpan meşin yuvarlak ise üstten auta çıktı.
 
66. dakikada gelişen Apollon Limassol atağında Marios Styliano'nun uzak mesafeden gönderdiği sert şutta top üstten dışarıya çıktı.
 
72. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Adrian’ın sol çaprazdan ceza sahasına yaptığı ortada Apollon Limassol defansı kafayla topu ceza sahası dışına gönderdi. Adrian tekrar buluştuğu topla sol köşeden ceza sahasına girdi, sert şutunda ise meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.
 
78. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağ çapraza açılan topu Olcan takip etti. Vasiliou ve Merkis’i geçen Olcan, köşeden ceza sahasına girdi, yaptığı sert plase vuruşunda top üst köşeden auta çıktı.
 
86. dakikada Trabzonspor öne geçti. Bu dakikada gelişen atakta Adrian’ın derin pasında ceza sahası içinde topla buluşan genç Yusuf Erdoğan, topla buluşur buluşmaz bekletmeden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 – 2.
 
88. dakikada gelişen Apollon Limassol atağında Sangoy’un ortasında Camel Meriem kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı kaleci Onur sakatlanma pahasına yumrukladı. Dönen topu Merkis tamamladı, topa son dokunan Gullon’un vuruşunda ise top yan direkten oyun alanına döndü. Defans araya girerek topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.
 
90+5. Dakikada gelişen Apollon Limassol atağında ise kaleci Onur yaptığı kurtarışla Apollon Limassol’un beraberlik golüne izin vermedi.
 
Karşılaşmanın kalan dakikalarda iki takımın çabası da gol getirmedi ve mücadeleyi 1 – 0 geriye düşmesine rağmen Trabzonspor 2 – 1 kazanarak grup maçlarına 3 puanla başladı.

CİHAN