App Store 10 milyar dolar kazandırdı

Apple kullanıcıları, geride bıraktığımız yılda iPhone ve iPad uygulamalarına 10 milyar dolar harcadı. Apple’ın web sitesinden yaptığı açıklamada, indirme rekorunun Aralık ayına ait olduğu belirtildi.

App Store 10 milyar dolar kazandırdı
07 Ocak 2014 Salı 20:46 tarihinde eklendi.
App Store, Apple’ın yüzünü güldürmeye devam ediyor. ABD’li elektronik devi, 2013’e ait verileri sunduğu açıklamasında, geride kalan yılda uygulama platformunun 10 milyar dolar gelir sağladığını belirtti.
 
Apple, en çok uygulamanın Aralık ayında, kullanıcıların toplamda 3 milyar uygulamaya 1 milyar dolar harcadığını açıkladı.
 
Yazılım geliştiriciler için de büyük bir maden olan App Store, üçüncü parti yazılımcılar sayesinde 2008’den bu yana 15 milyar dolar gelir elde etti.
 
İndirilen uygulamalardan yüzde 30 alan Apple, böylece 2013’te geliştiricilere toplamda 7 milyar dolar kazandırmış oldu. Bu miktara, Apple’ın kendi geliştirdiği uygulamalar da dahil değil.
 
Apple İnternet Yazılımı ve Hizmetleri Kıdemli Başklan Yardımcısı Eddy Cue, “App Store’un en iyi yılını yaşattıkları için müşterilerimize teşekkür ediyor ve geliştiricilerin 2014’te sunacaklarını merakla bekliyoruz” ifadesini kullandı.
 
Cue, 155 ülkede faaliyet gösteren App Store’un iPhone, iPad ve iPod Touch için 1 milyondan fazla uygulama içerdiğini belirtirken, sadece iPad için hazırlanan uygulama sayısı 500 bini geçiyor. Platformda, 24 ayrı kategoride uygulama bulunuyor.

NTV