Apple iOS 6.0.1 güncellemesini yayınladı

Apple, bazı sorunları düzelten iOS 6.0.1 güncellemesini yayınladı. Güncelleme ile birlikte iPhone 5′in kamera probleminin giderildiği belirtiliyor

Apple iOS 6.0.1 güncellemesini yayınladı
02 Kasım 2012 Cuma 11:50 tarihinde eklendi, 1.314 kez okundu.

 

iPhone 5 piyasaya sürülmeden hemen önce kullanıcılarla buluşan iOS 6, bazı sorunlarla gündeme gelmişti. Genelde gündeme iPhone 5′in kamera ve Wi-Fi problemleri gelmiş olsa da sorunlar diğer iOS cihazlarını da etkilemişti. Apple dün akşam saatlerinde yayınladığı iOS 6.0.1 sürümüyle bu sorunları kaldırdı.
 
iOS 6.0.1 güncellemesi çok geniş kapsamlı bir güncelleme değil ve boyutu 40 MB civarında. Yani 600-700 MB’lık bir indirme yapmak zorunda kalmayacaksınız. Güncelleme çoğunlukla kablosuz problemlerine yoğunlaşıyor. Apple’ın verdiği bilgiye göre iPhone 5′in OTA (kablosuz bağlantı ile güncelleme yükleme) problemi, iPod touch’ın bazı şifreli Wi-Fi ağlarına bağlanmasında yaşanan sorunlar, telefon kilidi açarken yaşanan sorunlar ve görsel klavye hatası gideriliyor. Apple ayrıca kamerada kırmızı bir efekte sebep olan problemi de yazılım ile çözdüğünü belirtiyor.
 
iOS 6.0.1′i yükleyebilmek için Apple cihazınızdan yazılım güncelleme bölümünü kontrol edebilirsiniz. iPhone 5 kullanıcıları ise kablosuz ağ üzerinden bu güncellemeye erişmek için bir uygulama indirmek durumunda.