Apple iPhone SE ve Apple iPhone 5s Karşılaştırması

iPhone 6’dan itibaren büyük ekran boyutuna sahip telefonlar üreten Apple’ın uzun süredir 4” ekran boyutuna sahip bir telefon piyasaya süreceği konuşuluyordu.

Apple iPhone SE ve Apple iPhone 5s Karşılaştırması
13 Aralık 2016 Salı 19:03 tarihinde eklendi, 3.174 kez okundu.

iPhone 6’dan itibaren büyük ekran boyutuna sahip telefonlar üreten Apple’ın uzun süredir 4” ekran boyutuna sahip bir telefon piyasaya süreceği konuşuluyordu. Gitgide ekranları büyüyen telefonlardan hoşlanmayanlar bu haberle heyecanlanmıştı. Kısa süre önce Apple yeni telefon modeli iPhone SE’nin tanıtımını yaptı. Daha önce piyasaya çıkan iPhone 5s ile tasarımsal olarak da bir çok ortak özelliği bulunan iPhone SE için bir telefon karşılaştırma hazırladık. Kıyaslama yaptığımız iki model için de detaylı bilgi cepkolik.com’da mevcuttur.
 

Apple iPhone SE ve Apple iPhone 5s
 

  Yapacağımız telefon kıyaslama da iPhone SE’nin yaklaşık iki yıl sonra çıkmasının da etkisiyle önde olduğunu söyleyebiliriz. iPhone SE adeta, iPhone 6’nın donanımsal; iPhone 5s’in ise tasarım yönünden birleştirilmesi gibi.
 

İşlemci hızlarını karşılaştırarak başlarsak iPhone SE, iPhone 5s’e oranla neredeyse iki kat daha hızlı bir işlemciye sahip. iPhone 5s, 8 MP akra kamerasıyla piyasaya sürülmüştü. iPhone 6’dan beri Apple telefonlarda 12 MP’lik kamera tercih ediyor ve bu iPhone SE’de de bozulmamış. Ayrıca iPhone SE ile 6s’de de bulunan 4K kalitesinde videolar çekmemiz mümkün.
 

Ön kameraya geldiğimizde şaşırtıcı bir özellik bizleri bekliyor. Günümüzde neredeyse arka kameraya eşdeğer kameralar kullanılırken Apple iPhone SE için iPhone 5s’de de bulunan 1.2 MP’lik FaceTime kameray tercih etmiş.
 

iPhone 5s 1 gm rami ile yetersiz kalırken iPhone 6s ile beraber 2 gb ram ile telefonlar piyasaya çıkmaya başlamıştı. iPhone SE de 2 GB rame sahip ve birden fazla uygulamayı rahatlıkla çalıştıracak seviyede. Depolama kapasitesi olarak iPhone 5s 16,32 ve 64 GB ‘lık seçeneklere sahipti. Yeni model iPhone SE’de ise yalnızca 16 GB ve 64 GB seçenekleri mevcut. Batarya konusunda da SE, Apple A9 teknolojisi ile ön planda.
 

Kaynak: Apple iPhone SE ve Apple iPhone 5s karşılaştırması