Apple'dan yeni bir atılım

Apple’ın iOS işletim sistemini kullanan cihazlar mobil oyunculuğa yeni bir soluk getirdi ve görünüşe göre Apple bu deneyimi daha da geliştirmek istiyor.

Appledan yeni bir atılım
08 Nisan 2012 Pazar 23:14 tarihinde eklendi, 1.060 kez okundu.

 

AnandTech’ten Anand Lal Shimpi’nin söylediğine göre, Apple, pazara fiziksel oyun kontrol cihazları sürmeyi planlıyor. Bu cihazlar, iOS tabanlı tüm cihazlarla uyumlu olacak ve iPad – iPhone gibi cihazları oyun merkezine çevirecek.

Android 3.0 ile birlikte Google’ın hem kablolu hem de kablosuz oyun kollarına temel entegre destek vermesi de Apple’ı böyle bir karar almaya yöneltmiş olabilir diyor Lal Shimpi.

iOS ve Android’in yükselişi, oyun devlerini de derinden etkiledi. Nintendo’nun yüzde 70 olan yazılım satışları yüzde 36′ya gerilerken, Sony’nin yüzde 11′lik oranı yüzde 6′ya geriledi. Nintendo ilk defa zarar açıklarken (575 milyon dolar), Sony de geçen yıl son çeyrekte 1.2 milyar dolar zarar ettiğini doğrulamıştı.

Apple, oyun alanında büyük atak yapacağının sinyallerini de işe aldığı oyun dahileriyle veriyor. Microsoft Xbox Live ekibinin eski lideri Robin Burrowes, Nintendo’dan Robert Saunders ve Xbox, Activision ve EA’dan Nick Grange…

 

Teknolojimix