Apple'ın büyük sırrı

Bir süredir kendi otomobil modelini geliştirmek için gizli çalışmalar yürüttüğü öne sürülen Apple'ın bu projesine ait olduğu iddia edilen yazışmalar ortaya çıktı. İddiaları her seferinde yayınlayan Apple'ın ilk otomobil modelini 2020'de tanıtması bekleniyor

Appleın büyük sırrı
17 Ağustos 2015 Pazartesi 20:41 tarihinde eklendi, 1.364 kez okundu.
Daha önce kendi kendine gidebilen elektrikli bir otomobil modeli üzerinde çalıştığı öne sürülen ve basında yer alan bu iddiaları yaptığı resmi açıklama ile yalanlayan Apple'ın söz konusu model için çalışmalar başlattığı şirket için yazışmalarla gün yüzüne çıktı. 
 
İngiliz Guardian gazetesinin söz konusu projeye ait olduğu iddia edilen belgelere dayandırdığı haberine göre, piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaşan teknoloji devi,  aracını test etmek için San Francisco'da bulunan 'GoMemtun' isimli merkeze başvuruda bulundu. 
 
Bir süredir elektrikli araç üreticisi Tesla ve birçok otomobil devinden eleman transfer eden Apple'ın otomobil modelini 2020'de tanıtacağı ve aynı yıl içinde satışa sunacağı da sıklıkla dile getirilen iddialar arasında. 
 
"APPLE İNOVASYONU UNUTTU"
 
İlk modeli 9 Ocak 2007'de tanıtılan iPhone'un ardından piyasaya sürdüğü, iPad ve Apple Watch gibi ürünlerin iPhone'ın türevleri olduğu yönünde eleştiriler alan ve en karakteristik özelliği olan inovasyonu unuttuğu belirtilen Apple'ın 203 milyar dolarlık nakit rezervi bulunuyor.
 
Peki Apple bu para ile neler yapabilir? Apple'ın, ürettiği elektrikli araçlar ile adını duyuran 35.7 milyar dolar değerindeki Tesla ve 55.7 milyar dolar değerindeki Ford'u satın alması durumunda hala 111.6 milyar dolar nakit rezervi kalıyor.  
 
İddialar hakkında henüz bir açıklamada bulunmayan Apple'ın bu projeyi şirket içi kaynaklarla mı yoksa satın alma yoluyla mı gerçekleştireceği ise henüz netlik kazanmış değil. 
 
NTV