Apple'ın iOS 8 güncellemesi çıktı!

Apple, merakla beklenen yeni mobil işletim sistemi iOS 8 güncellemesini sundu. Tamamen yenilenmiş bir işletim sistemi olan iOS 8 eski sürümlerine göre daha stabil bir işletim sistemi olmayı vaadediyor.

Appleın iOS 8 güncellemesi çıktı!
17 Eylül 2014 Çarşamba 22:07 tarihinde eklendi, 3.537 kez okundu.
Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 8, iPhone 4S ve sonrası iPhone modelleri, iPad 2 ve sonrası modelleri ve iPod Touch 5 kullanıcıları için indirilebilir durumda.
 
Yeni iOS ile QuickType klavye, yeni iCloud sistemi, yeni sağlık uygulaması,Spotlight, yeni Siri gibi birçok yenilik kullanıcılara sunuldu.
 
Android işletim sisteminin gerisinde kalması ile eleştiri yağmuruna tutulan iOS, bakalım kullanıcıları tatmin edebilecek mi.

iOS 8 güncellemesinden önce dikkat!

iOS 8'i telefonlarına yüklemek isteyen kullanıcıların, öncelikli olarak cihazlarını yedeklediklerinden emin olmalı. Bunun için güncelleme yapılacak cihazın iCloud hesabıyla eşleştirilmesi gerekiyor.
 
Yedekleme işlemi bilgisayarlarla da yapılabiliyor. iOS 8’i yüklemeden önce akıllı telefon veya tabletin bilgisayara bağlanması ve iTunes ile eş zamanlanması gerekiyor. Böylece telefonunuzdaki fotoğraflar, rehber veya uygulamalar gibi birçok kişisel içerik yeni işletim sistemine direkt olarak aktarılabiliyor.

İki yöntemle iOS 8'i yükleyebilirsiniz

iOS 8’i yüklemenin iki farklı yolu bulunuyor. Bu yollardan biri Wi-Fi üzerinden iOS 8’i yüklemek. Wi-Fi ile telefonlarını güncellemek isteyenler, cihazlarını şarja da takması gerekiyor.

iOS 8’i yüklemenin diğer bir yoluysa bilgisayar. Akıllı cihazını bilgisayarına bağlayan kullanıcılar, ekrana gelecek ‘güncelle’ düğmesine basarak, Apple işletim sistemini güncelleyebilecek.

Mac işletim sistemi de çok yakında

Bu arada Apple, Mac kullanıcılarının da merakla beklediği yeni işletim sistemi OS X Yosemite'yi de çok yakın zamanda kullanıcılarına sunacak. Yeni Mac işletim sisteminin arayüzünün iOS 8'e benzediğini de gözardı etmemek lazım.
 
iOS 8 ve OS X Yosemite'den sonra Apple, 2015 yılı içerisinde merakla beklenen ürünü Apple Watch'u da piyasaya sürecek.