Apple'ın patenti korkuttu!

Apple'ın yeni ele geçirdiği bu patent, dev bir ürün kategorisini etkileyebilir mi?

Appleın patenti korkuttu!
06 Temmuz 2012 Cuma 15:57 tarihinde eklendi, 1.046 kez okundu.

Tayvan yönetimi, Apple'ın yeni elde ettiği MacBook Air patentinin şirket tarafından ultrabook'ların satışını durdurmakta kullanılmasından endişeli.

 
Apple, geçtiğimiz ay MacBook Air cihazlarının dış tasarımıyla ilgili bir patent almıştı. Ancak Tayvan Ekonomi Bakanlığı'nın fikri haklar ofisi, patentin ultrabook'lar için yasal sorunlar oluşturabileceğini düşünüyor.

Çünkü ultrabooklar, MacBook Air gibi ince ve hafif bir tasarıma sahipler. Ofisin halkla ilişkiler çalışanı Xue Shuhua, "PC üreticilerine dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz" diyor. Xue, Tayvanlı cep üreticisi HTC'nin patentlere ilişkin birkaç şikayete maruz kaldığını ve telefonlarını ABD'ye ihraç edemediğini söylüyor. HTC'nin en yeni ceplerinin ABD'ye girişi, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından geçici olarak durdurulmuştu.
 
Xue, ultrabook üreten şirketleri Apple patentlerini kullanmamaları konusunda uyarıyor. Ofis, Tayvanlı PC üreticileriyle bu konuda bir toplantı düzenlemeyi planlıyor. Tayvanlı üreticiler arasında Acer, Asus gibi ultrabook satışı yapan şirketler yer alıyor

chip.com.tr