"Apranax vereceğine Bengay verdi"

Karşılaşmanın ardından NTVSpor'da yayınlanan \%100 Futbol adlı programda değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, çarpıcı ifadeler kullandı.

Apranax vereceğine Bengay verdi
18 Ağustos 2013 Pazar 00:47 tarihinde eklendi.
Spor Toto Süper Lig ilk haftasında Konyaspor'a deplasmanda 3-2 kaybeden Fenerbahçe'de büyük bir şok yaşandı. Karşılaşmanın ardından NTVSpor'da yayınlanan %100 Futbol adlı programda değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, çarpıcı ifadeler kullandı. Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'de başarısız olmayacağını düşündüğünü ifade eden Dilmen, Yanal'ın da futbolcuların da kendilerini geliştireceğini söyledi. Dilmen, ayrıca Fenerbahçe'nin 3'lü santrfor sistemi ile başarılı olma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu vurguladı.
 
"ERSUN YANAL KENDİSİNİ GELİŞTİRECEK"
 
Konyaspor'un galibiyeti hak eden taraf olduğunu ifade eden Dilmen, "Karşılaşmanın 2-0'dan 3-2'ye gelmesinin sebebi ilk 45 dakikalık görüntü. Ankarda TSYD'yi kazanmalarının verdiği özgüvende vardı. Konyaspor hakettiği bir maçı aldı bunu söyleyelim. Tamam Emenike atsa flan ama bunlar futbol içinde var. Konya hak etti. Daha ligin ilk haftası. O yüzden teknik direktörler hakkında yorum yaparken yutkunuyoruz. Ersun Yanal milli takıma kadar yükselmiş olan bir arkadaşımız başarılı bir teknik adam. Ersun Yanal da futbolcularda kendini daha da geliştireceklerdir." dedi.
 
"KONYASPOR, FENERBAHÇE'YE ÖNLEM ALMIŞ"
 
Konyaspor'un Fenerbahçe'ye karşı önlem aldığını belirten Dilmen, "Oyun içinde sonuca götürecek taktiksel planların olması gerekir. Yani antrenörlerimiz ne yaparlar bizim; Öne geçerler; forvet alıp orta saha koyarlar. Yada gol yerler bir forvet daha koyarlar. Çıkardın takımı 4'lü bir savunma. Önde ikili, sağda Kuyt, solda Sow ve ileride Emenike. Bunlar otelde konuşuldu. Diğer takımda Fenerbahçe'nin bu şekilde çıkacağını biliyordu ve önlemini aldı." ifadelerini kullandı.
 
"FENERBAHÇE'NİN EN BÜYÜK SORUNU BEKLER"
 
Fenerbahçe'nin en büyük sorununun beklerin hücuma çıkması olduğunu vurgulayan Dilmen, "Ama maç başladıktan sonra taktiksel oyuncu değişikliklerine gitti. Konyaspor bunların hepsini yaparken, Fenerbahçe' oyuncu değişikliğine gitti. Ersun Yanal, Alper'i çıkarıp Salih'i alayım, Cristian'ı öne alayım dedi. Baskı yiyoruz dedi. Fenerbahçe'nin en büyük problemi rakip beklerin hücuma çıkmasıdır. Kanatlardan gelince Konyaspor, Emre Salih içte kaldı." dedi.
 
"APRANAX VERECEĞİNE BENGAY VERDİ"
 
Fenerbahçe'nin sistemi üzerine yorum yaparken; "Başım ağrıyordu Apranax vereceğine Bengay verdi" ifadelerini kullanan Dilmen, "Fenerbahçe taktiksel değişikliğe şöyle gitmeliydi; Klasik Fenerbahçe düzeni yani 4-2-3-1 oynayacaktı. 4-1-3-2 değil. Fenerbahçe takımı 2-0 galipken Webo'yu sokmaz, Caner'i sokarsın. 2-0 mağlupken Webo'yu sokarsın. Ben 4-5-1'e dönerdim. Teşhisi var Ersun Hoca'nın ama tedaviyi yanlış yaptı. Başım ağrıyordu Aprtanax vereceğine Bengay verdi. Golleri bir düşünelim. İkinci yarı sol bekleri en az 4 kez son çizgiyen indi. Çünkü teşhisiniz yanlış. Orayı kapatmadınız." şeklinde konuştu.
 
ERSUN YANAL'A SALİH KONUSUNDA TAVSİYE
 
Ersun Yanal'a Salih Uçan konusunda da tavsiyelerde bulunan Dilmen, "Salih ilaç olamadı. Çok iyi koşabilirsiniz ama fizik mücadeleniz iyi olmayınca olmaz. Salih'i mümkün olduğu kadar tehlikesiz bölgede oynatmanız gerekirdi. Sow'un açık oynaması lazım. İkili forvet oynamaları gerekirdi. Emenike bugün çok koştu, mücadele etti, pozisyona girdi, şut çekti olmadı, karşı karşıya kaldı olmadı ama en azından şimdi konuşuyoruz. Benim şahsi fikrim Sow'un da forvette oynaması gerekir." dedi.
 
"EN İYİLER HER ZAMAN VOLKAN VE MERT İSE..."
 
Fenerbahçe'de her zaman en iyilerin kaleciler olmasının bir sorun olduğunu ifade eden Dilmen, "Bu ay sonunda Fenerbahçe'nin yarışacağı maç belki de 30'lu sayılara kalacak. CAS belki de kusura bakmayın diyecek. Ligin yanında kupa maçları kalacak. Fenerbahçe takımı 2-0 öndeyken, rakibi bir de penaltı kaçırıp 3 gol yiyorsa, Salzburg maçlarında en iyi adamınız Volkan'sa, Galatasaray maçında Eboue ve Hakan ceza alanınıza kadar geliyorsa eğer olmadı." dedi.
 
"ERSUN YANAL BAŞARISIZ OLMAYACAK AMA..."
 
Ersun Yanal'ın da kendisini geliştireceğine inandığını belirten Dilmen, "İzleyince Konyaspor'u ballı filan demiyorsun. Adamlar gümbür gümbür geliyor çünkü. Fenerbahçe takımı 3'lü forvet oynarsa başarılı olma şansınız zorlaşır. Ben Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'de başarısız olacağını düşünmüyorum ama bunların da görmesi gerekir. Fizik olarak da takibi düzelecektir. Antrenörlük hafta içi çalıştırıp karşılaşmaya adam seçmek değildir. Uğur Tütüneker'in devre arasında söylediği sözler çok önemli sözler. Çıkın oynayın dedi. Taktiksel beceri de var. Bunları da uygulamaya soktuğunuz anda sonuçta geldi zaten." ifadelerini kullandı.
 

sporx