Araba fiyatına bisiklet

Lüks otomobil üreticilerinin bisiklet sevdasına, süper spor otomobil markası Lamborghini de katıldı

Araba fiyatına bisiklet
21 Nisan 2012 Cumartesi 10:30 tarihinde eklendi, 4.867 kez okundu.

 

Lamborghini’nin, lüks bisiklet üreticisi BMC ile birlikte işbirliği yaparak geliştirdiği yeni bisikleti, bazı pazarlarda yakın zamanda satışa çıkacak. Üstelik, orta sınıf bir otomobil fiyatına...
 
Lamborghini markasını taşıyacak bu bisikletin, 20 bin euro’dan satılacağı açıklanırken, yarış otomobillerinde fazlaca kullanılan hafif ve dayanıklı karbon fiberden imal edildiği belirtiliyor. Bisiklette düşük profilli performans lastikleri, kısa oranlı vites sistemi de mevcut. Özel “Lamborghini turuncusu” rente üretilen bisikletten, sadece 30 adet üretileceği de haberler arasında. Bisikletin üretim yeri ise İtalya değil, BMC’nin fabrikasının bulunduğu İsviçre olacak.
 
Lamborghini ilk değil
Elbette başta da söylediğimiz gibi, Lamborghini, benzer girişimlerden sadece biri. Lamborghini’nin en önemli rakibi olan Ferrari, Colnago firmasıyla yaptığı işbirliği sonucu çok özel bir bisiklet modelinin üzerine logosunu koymuştu. 500 adet üretilen bu bisikletin müşterileri arasında ünlü atlet Carl Lewis ve ünlü aktörler Robin Williams ile Tom Cruise da var. Bunların dışında Mercedes-Benz, Smart, BMW, Land Rover, Porsche ve McLaren’in de bisikletleri mevcut.