Araba Haberleri

Koreli markanın i20 platformunda üreteceği küçük SUV modeli Kona ile otomobil pazarına sıkı bir giriş yapmayı planlıyor.

Araba Haberleri
18 Mayıs 2017 Perşembe 23:06 tarihinde eklendi, 1.132 kez okundu.

Hyundai Kona
Koreli markanın i20 platformunda üreteceği küçük SUV modeli Kona ile otomobil pazarına sıkı bir giriş yapmayı planlıyor. Yeni modelin 4x4 aktarma sistemine sahip olacağı da gelen haberler arasında.

SeatArona
Bir diğer küçük SUV haberi de İspanyol Seat markasına ait Arona modelinden. Yeni Ateca modelinin altında konumlandırılacak olan Arona küçük kardeşi ibiza ile aynı motor seçeneklerine sahip bir araba olacak.

DaciaDuster
Dacia’nın rekabetçi fiyatı ile öne çıkan Duster modeli bir dizi makyaj operasyonu geçirmeye hazırlanıyor. Daha sportif bir çizgiye sahip olacağı bildirilen Duster’ın bu makyajla birlikte 7 kişilik bir versiyona da sahip olması bekleniyor.

Mini E-Mini
İngilizlerin kült arabası Mini ilk kez seri üretim elektrikli modelleri ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. 2019 yılında piyasaya sürülmesi beklenen E-Mini, ilk defa Frankfurt Otomobil Fuarında tanıtılacak.

Volkswgaen T-Roc
Küçük Tiguan olarak lanse edilen T-Roc modelinin tamamen kişiselleştirilebilir opsiyonel donanım paketlerine sahip bir araba olacağı gelen haberler arasında. T-Roc modeli de markanın geleneksel MQB platformunda üretilecek.

Skoda Karoq
Yeti modelinin  yerini alacak olan Karoq, selefinden daha geniş bir yaşam alanına sahip olacak. Güncel donanım teknolojileri de barındıracak olan Yeni Karoq, SeatAteca’nın ikiz araba modeli olarak lanse edilecek.

Volkswagen Golf Sportsvan
Bir diğer yenilik haberi ise yine VW grubuna ait. Golf modelinin MPV versiyonu olması beklenen Golf Sportsvan tasarım anlamında her ne kadar Golf modeline benzetilse de, daha geniş depolama hacmi arayan aileler için iyi bir alternatif olacak.

New York ve Şanghay’da düzenlenen otomobil fuarları ise yine birbirinden ilginç araba ve konsept modellere ev sahipliği yaptı.  6,2 saniye ile Dünyanın en kısa sürede hızlanan seri üretim aracı olan Dodge Challenger SRT Demon modeli New York otomobil Fuarında tanıtıldı. Licoln markasının amiral gemisi olan Navigator modeli yeni yüzü ve çift turbolu 10 ileri otomatik versiyonu ile tanıtıldı.

Şangay Otomobil Fuarından gelen araba haberleri ise bu yıl New York Fuarını gölgesinde kaldı. Genelde elektrikli konsept modellerin tanıtıldığı Fuarda Mercedes-Benz markasının Yeni A Sedan modeli yoğun ilgi gördü.  Fuarın dikkat çeken arabalarından biri de Citroen C5 Aircross modeli oldu. Farklı tasarımı ile dikkat çeken arcın 2018 yılında piyasaya sunulması bekleniyor.