Araba hırsızlarının gözdesi yine VW

Alman Sigortalar Birliği Derneği tarafından yapılan açıklamada geçen yıl Almanya'da toplam 18 bin 805 arabanın çalındığı bildirildi

Araba hırsızlarının gözdesi yine VW
19 Eylül 2014 Cuma 11:44 tarihinde eklendi.

Çalınan araçlar arasında Alman markası araçların fazla olması dikkat çekerken, hırsızların gözdesi yine açık ara Volkswagen (VW) oldu. Buna göre 2013 yılında 5 bin 949 Volkswagen marka araç çalındı. Ayrıca sigortalı araçlardan çalınanların 2 bin 841'i Audi oldu. Çalınan BMW marka araçların sayısı ise 2 bin 748 olarak kayıtlara geçerken, binden fazla da Mercedes çalındı.

Audi'lerin çalınma olasılığı 1,0'dan 1,2'ye yükselirken, BMW'lerin çalınma riski ise 1,1'den 1,0'a düştü. Ülke genelinde araba çalınma oranı ise yüzde 4 arttı. Araçlar en fazla Berlin eyaletinde; en az ise Bavyera ve Baden Württemberg eyaletlerinde çalındı.

Araba hırsızlarına fırsat vermemek için sürücülere dikkatli olmaları uyarısı yapan polis ise özellikle pahalı araçların yol kenarına park edilmemesini tavsiye etti. Bunun yanında yollarda yavaş hareket edip not alan yabancı plakalı araçların polise bildirilmesini isteyen yetkililer, camların ve kapıların kilitli olduğundan emin olunmasını istedi. Polis ayrıca araçta maddi değeri yüksek elektronik hiçbir eşya bırakılmamasını önerdi. 


CİHAN