Aradığınız kişi benim

Ratko Mladiç'in yakalanmasıyla ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Ayrıca hakim karşısına çıkan savaş suçlusu Mladiç'in Lahey'e sevki için işlemler başlatıldı.

Aradığınız kişi benim
26 Mayıs 2011 Perşembe 20:49 tarihinde eklendi, 1.315 kez okundu.

 

Bosna'daki savaş sırasında işlediği suçlardan dolayı on altı yıldır aranan Ratko Mladiç'in kendisini yakalamaya gelen polislere direnmeden teslim olduğu açıklandı.
 
Sırbistan Çalışma Bakanı ve Lahey'deki Mahkemeyle İşbirliği Konseyi Başkanı Boşnak asıllı Rasim Lyayiç, Sırbistan'ın devlet televizyonu RTS'ye açıklamalarda bulundu.
 
Lyayiç, Mladiç'in Sırbistan'ın kuzeyindeki Voyvodina özerk bölgesine bağlı Zrenyanin kenti yakınlarındaki Lazarevo köyünde, Sırbistan istihbarat servisi 'BIA ve özel polis timleri iş birliğiyle gözaltına alındığını bildirdi.
 
Mladiç'in kendisini yakalamaya gelen polislere direnmeden teslim olduğunu ve "güvenlik güçlerine aradıkları kişinin kendisi olduğunu" söylediğini belirten Lyayiç, evde yapılan aramada ise iki tabanca ele geçirildiğini ifade etti.
 
Lyayiç, evde yapılan aramada çok sayıda elbisenin de ele geçirildiğini belirterek, ayrıca Mladiç'in dışarıya fazla çıkmadığının da tespit edildiğini kaydetti.