Aragorn İstanbul'a geliyor

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi'nin Aragorn'u Viggo Mortensen'in baş rolünde oynadığı Two Faces of January (Ocak ayının iki yüzü) filminin çekimleri 22 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında Fatih'te yapılacak.

Aragorn İstanbula geliyor
19 Eylül 2012 Çarşamba 15:08 tarihinde eklendi, 4.820 kez okundu.

Fatih Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki yapımcılığını Az Celtic Films'in üstlendiği, Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi'nin Aragorn'u Viggo Mortensen ve Spiderman serisinden tanınan Kirsten Dunst'ın başrolünde oynadığı filmin çekimleri İstanbul'da gerçekleştirilecek. 

     
Yönetmenliğini Hoss Amini'nin yapacağı filmin yapımcılığını Robyn Slovo üstleniyor. 
   
Dünyaca ünlü yazar Patricia Highsmith'in, ''Gümüş Hançer Ödüllü'' aynı ismi taşıyan romanından uyarlanan film, üç kişinin Yunanistan ve İstanbul'da polisten kaçarken yaşadıkları gerilimli serüveni konu alıyor. 
     
Filmin çekimleri, 22 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Rüstem Paşa Camisi ve Yeni Cami çevresi ile İstanbul Üniversitesi ile Mercan'da yapılacak. 
     
Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk yapımlarına olduğu gibi yabancı yapımlara da destek olduklarını belirterek, Türkiye'nin tanıtımına katkısı olacak tüm projelere yardımcı olduklarını kaydetti.