Arama çalışmalarına ara verildi

KONYA'nın Akören İlçesi'nde 25 gün önce evlerinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin'i arama çalışmalarına ara verildi.

Arama çalışmalarına ara verildi
29 Nisan 2016 Cuma 09:57 tarihinde eklendi.
AFAD'dan yapılan açıklamada, muhtemel gelişmelere göre devam etmek üzere arama çalışmalarına ara verildiği belirtildi.
 
Akören İlçesi'ne bağlı, eskiden köy olan Belkuyu Mahallesi'nde oturan 4 çocuk sahibi Ümmü- Yavuz Şahin çiftinin oğlu Belkuyu Anaokulu öğrencisi Yasin Şahin, geçen 4 Nisan günü okuldan geldikten sonra evlerinin önünde oyun oynarken kayboldu. Aynı gün, Yasin'in bulunması için başlatılan arama çalışmaları Jandarma, AFAD ve köylüler tarafından aralıksız devam etti. 
 
Çalışmalar kapsamında, başta evin çevresi olmak üzere, havadan askeri helikopter ve AFAD'ın insansız hava aracılığıyla, karadan arama ekipleri tarafından su kuyuları, foseptikler, sarnıçlar, mağaralar, ağaç ve çalılıkların dipleri tek tek kontrol edildi. Mahallenin yakınındaki Çarşamba Çayı ve çayın aktığı Apa Gölü girişi Mersin'den gelen dalgıç polisler tarafından sonar cihazlarıyla arandı. Ancak Yasin'in izine rastlanmadı.
 
ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ
 
AFAD'ın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına ara verildiği belirtildi. Açıklamada, "Bugüne kadar yaklaşık olarak 80 km2 lik alan arandı. Yapılan tüm aramalara rağmen kayıp olan Yasin Şahin' e ulaşılamamıştır. Akören Kaymakamlığı tarafından 28.04.2016 tarihi saat 18:00 itibariyle arama ve kurtarma çalışmalarına muhtemel gelişmelere göre devam etmek üzere ara verilmiştir." denildi.