Aranan 44 terör suçlusu Türkiye'ye iade edildi

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, aranan 44 terör suçlusu Türkiye'ye iade edildi. Terör suçlarından dolayı aranan 811 şahsın iadeleri için çalışmalara ise devam ediliyor.

Aranan 44 terör suçlusu Türkiyeye iade edildi
22 Kasım 2013 Cuma 14:24 tarihinde eklendi.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Uluslararası Polis Faaliyetleri' çalışmasına göre, son yıllarda adli makamlarca aranan terör suçlularından 44 şahsın Türkiye'ye iadeleri sağlandı. Terör suçlarından dolayı aranan 811 şahsın Türkiye'ye iadeleri amacıyla uluslararası düzeyde arattırılmalarına devam ediliyor.

Ayrıca, 2013 yılı içerisinde terörle mücadele kapsamında yürütülen yoğun çalışmalarda, Türkiye'nin adli makamlarınca aranan ve daha önce herhangi bir uluslararası aramaya konu olmamış 108 şahıs, yapılan tahkikat neticesinde tespit edildi. Bu şahısların uluslararası düzeyde arattırılmaları için gerekli girişimler de başlatıldı.

Tüm bu çalışmalar neticesinde, ekim ayı sonu itibariyle toplam bin 577 şahıs, işlemiş oldukları çeşitli suçlardan Türkiye'ye iadeleri amacıyla uluslararası düzeyde arattırılıyor.

Bununla birlikte, 2012 yılı içerisinde 81 şahsın Türkiye'ye iadesi, 30 şahsın Türkiye'ye transferi, Türkiye'den diğer ülkelere ise 6 şahsın iadesi ve 5 şahsın transferi gerçekleştirildi. Ayrıca, 11 Ekim 2013 tarihi itibarıyla 68 şahsın Türkiye'ye iadesi, 21 şahsın Türkiye'ye transferi, Türkiye'den diğer ülkelere ise 3 şahsın iadesi ve 2 şahsın transferi gerçekleştirildi.


CİHAN