Aranıyordu görevi uzadı !

Aden Körfezi’nde korsanlarla mücadele ederken, Balyoz’dan hakkında yakalama kararı çıkarılan Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul’un görev süresi uzadı

Aranıyordu görevi uzadı !
06 Ağustos 2011 Cumartesi 09:39 tarihinde eklendi.

 

Dönüş tarihi daha önce 8 Ağustos olarak belirlenen Ertuğrul’u taşıyan Gemlik Fırkateyni’nin Uzakdoğu liman ziyaretleri nedeniyle görevini 16 Eylül’de tamamlayacağı öğrenildi.
 
Balyoz soruşturması kapsamında Eskişehir’de ele geçirilen belgelerle ilgili yürütülen soruşturmada mahkemenin yakalama kararı çıkardığı isimler arasında yer alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı MEBS (Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri) Başkanı Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, YAŞ’taki atamalarla Genelkurmay Başkanlığı MEBS Başkan Yardımcılığı’na getirildi. Ancak Tümamiral yeni görevine 1.5 ay gecikmeli olarak başlayacak. VATAN’a bilgi veren askeri kaynaklar, Aden Körfezi’nde deniz haydutlarıyla mücadele kapsamında görev yapan Türk Deniz Görev Grubu komutanı Tümamiral Ertuğrul’un daha önce 8 Ağustos olarak belirlenen Türkiye’ye dönüş tarihinin 16 Eylül’e uzatıldığını söyledi. Tümamiral Ertuğrul’u taşıyan Gemlik Fırkateyni’nin Uzakdoğu Liman ziyaretleri nedeniyle görevini 16 Eylül’de tamamlayarak Aksaz’a intikal edeceği öğrenildi. Görev grubundaki diğer fırkateynlerin ise planlandığı gibi 8 Ağustos’ta Türkiye’ye dönecekleri ifade edildi.
 
İki kez ifade verdi
 
Balyoz Suga Harekat Planı’nın eklerinde adı geçen Ertuğrul, bu kapsamda savcıya ifade vermiş ve serbest bırakılmıştı. Suçlamaları reddeden Ertuğrul hakkında, ilk Balyoz iddianamesinde takipsizlik verilirken, o dönemde Tuğgeneral rütbesinde olan Ertuğrul 2010 YAŞ’ta terfi ederek Tümgeneral rütbesine yükselmişti. Tümgeneral Ertuğrul terfisinin hemen ardından “Somali’deki korsanlarla mücadele” ile görevlendirilmiş ve Aden Körfezi’ne doğru yola çıkmıştı. Tümamiral Ertuğrul, ABD, İngiltere, Pakistan, Türkiye gibi, NATO ve Avrupa Birliği`ne bağlı 25 ülkeden deniz kuvvetleri mensuplarının yer aldığı Birleşik Görev Gücü’nün komutanı olmuştu. Ertuğrul, Türkiye’ye dönmesinin ardından Balyoz soruşturması kapsamında tekrar şüpheli oldu ve Eskişehir’de bulunan belgelerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağırıldı. İfadesinin ardından da yine serbest bırakıldı. Ardından da Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutlarıyla mücadele için tekrar göreve gitti. Hakkındaki yakalama kararı da işte bu sırada çıkarıldı. 
 
EN SON ÇİN’DEYDİ
 
Tümamiral Ertuğrul’un komuta ettiği TCG Gemlik Fırkateyni, önceki gün Türkiye ile Çin halk Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 40’ıncı yıldönümü dolayısıyla Çin Halk Cumhuriyeti’ne liman ziyaretinde bulunmuştu. Ertuğrul’un 16 Eylül’e kadar Uzakdoğu limanlarını ziyareti devam edecek.

Vatan Gazetesi