Arap Birliği Zirvesi öncesi güvenlik önlemleri

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu ayın sonunda yapılacak Arap Birliği 23. Dönem Zirvesi için Irak hükümeti yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Arap Birliği Zirvesi öncesi güvenlik önlemleri
16 Mart 2012 Cuma 11:41 tarihinde eklendi, 1.129 kez okundu.

 

Irak hükümeti, Arap Birliği zirvesinin güvenli bir ortamda yapılması için Bağdat ve çevresindeki güvenliği sağlamaya yönelik asker ve polislerden oluşan 100 bin güvenlik görevlisi tahsis etti. 
     
Bağdat Operasyonlar Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Salman Halife El Baydani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arap Zirvesi sırasında herhangi bir terörist eyleme fırsat vermemek için istihbarat alanında çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini, Bağdat ve çevresinde özellikle terörist saldırıların gelebileceği yerlere güvenlik güçlerini ciddi bir şekilde yerleştirdiklerini söyledi. 
   
 Zirve için Bağdat'ta güvenli bir ortamın bulunduğunu dile getiren El Baydani, "Güvenlik önlemlerini almaya erken başladık. Bu konuda çok şey gerçekleştirdik. Bağdat ve çevresinde zirve sırasında görev alacak asker ve polislerden oluşan güvenlik mensuplarının sayısı 100 bini bulabilir. Irak Havacılık Yönetimi, zirvenin başlayacağı 26 Mart'tan itibaren Uluslararası Bağdat Havaalanını uçuşlara kapatacak. Havaalanı bir tek zirveye gelen heyetleri taşıyan uçaklara açık olacak. Kara sınırları büyük bir ihtimalle açık olacak. Güvenlik kontrol altındadır. Buna rağmen biz terörle mücadele halindeyiz. Terörle savaş normal bir savaştan farklıdır. Teröristlerin saldırı düzenleyeceği yeri ve mekanı kestirmek mümkün değil. Bunun için hep hazırlıklıyız" dedi. 
     
ABD ya da başka herhangi bir ülkeden güvenliğin sağlanması için istihbarat ve hava savunması konusunda yardım alıp almadıkları konusundaki soru üzerine El Baydani, ABD ya da başka bir ülkeden güvenlik konusunda herhangi bir yardım alamadıklarını, Irak istihbarat birimleri, hava ve kara kuvvetleri ile emniyet teşkilatının güvenliğin sağlanması için üzerine düştüğünü yaptığını belirtti. 
   
 Bu arada, son günlerde Bağdat caddelerinde kontrol noktaları artarken, Bağdat'ın giriş ve çıkışlarında araç kontrolleri ve evlerde yapılan aramalar sıklaşmaya başladı.