Arap Birliği'nden Esad'a 3 gün süre

Açıklamada, "yolun sonuna gelinmek üzere" ifadesi kullanıldı.

Arap Birliğinden Esada 3 gün süre
16 Kasım 2011 Çarşamba 22:22 tarihinde eklendi.

 

Fas'ta biraraya gelen Arap Birliği dışişleri bakanları, Beşşar Esad yönetimine akan kanın durdurulması için 3 gün süre tanıdı.
 
Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiyye, Şam yönetiminin onay vermesi durumunda birliğin ülkeye 3 gün içinde gözlemci göndermeye hazır olduğunu da söyledi.
 
El Atiyye, bu konudaki teklifin bugün Suriye'ye iletileceğini duyurdu.
 
Katar Dışişleri Bakanı, Arap Birliği'nin Suriye'ye yönelik diplomatik çabalarında "yolun sonuna gelinmek üzere olduğu" değerlendirmesinde de bulundu. 
 
FAS'A DA SALDIRILDI!
Bu arada Arap Birliği’nin toplandığı Şam'daki Fas Büyükelçiliği'ne saldırdığı bildirildi. Fas'ın Şam Büyükelçisi Muhammed Hassasi, göstericilerin büyükelçiliğin önünde gösteri yaptıktan sonra binaya taş ve yumurta fırlattığını belirtti.
 
100-150 göstericinin binanın önündeki bayrağı indirdiklerini söyleyen Büyükelçi, Fas'ın bu saldırıyı kınadığını ifade etti.
 
Bu arada, bir grup rejim yanlısının öğleden sonra Suudi Arabistan ve Katar büyükelçiliklerinin önünde gösteri düzenlediği, grubun daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği'ne saldırdığı bildirildi.
 
BÜYÜKELÇİLİK KONUTA TAŞINDI 
Öte yandan, Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği personeli, büyükelçilik konutuna taşındı. Artık çalışma ofisi olarak haftasonu saldırıya uğrayan büyükelçilik binası değil büyükelçinin konutu kullanılacak. Diplomatik kaynaklar güvenlik gerekçesiyle böyle bir kararın alındığını belirtti.

NTV