Arap Survivor Göcek’te çekiliyor

Türkiye'de adı Dominik Cumhuriyeti ile özdeşleşen Survivor yarışmasının Arap versiyonları Muğla Göcek'te çekiliyor.

29 Haziran 2011 Çarşamba 15:13 tarihinde eklendi, 1.095 kez okundu.

 


 
40 gündür gizlilikle yürütülen çekimlerde Türkiye 'doğanın mucize ülkesi' sloganıyla tanıtıldı. Dubai merkezli bir televizyon kanalının üstlendiği proje için etrafı yüksek duvarlarla çevrili, çocuk ve yetişkin yarışmacılara özel plato inşa edildi.
 
Yarışma konseptinde yer alan ödül oyunlarına da Türkiye damgasını vurdu. Yarışmacılar kimi zaman balonla Kapadokya turu yaptı, kimi zaman da Ölüdeniz'den paraşütle atladı.
 
Acunn.com'un haberine göre; yarışmanın prodüksiyon işlerini ise Türkiye'den Dinamo İstanbul firması üstlendi. Daha önce birçok uluslararası otomobil reklamı ve Kral Abdülaziz Havalimanı'nın tanıtım filmini de çeken firmanın çalışanları 50 gün platoda kaldı.
 
Çekimlerde 60 kişilik ekip için 8 ayrı villa kiralandı. Dinamo İstanbul'un ortaklarından Enis Özkul, son dönemde Türkiye'nin Ortadoğu coğrafyasından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
 
Yarışmayı sunan spikerin neredeyse her anonsunda Türkiye'den bahsettiğine de değinen Enis Özkul, bu sayede Türkiye'nin reklamının yapıldığını belirtti.
 
ARAP TURİST ARTIYOR 
Türkiye'nin son yıllarda izlediği politikalar ve vize uygulamalarındaki değişim Arap turistin Türkiye'ye olan ilgisini yükseltti. Özellikle Lübnan, Filistin, Suriye ve Ürdün gibi Arap ülkelerinden gelen turist sayısında geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50'ye varan artışlar yaşanıyor. Arap turistler en fazla Antalya, Fethiye ve İstanbul'u tercih ediyor.

NTV