Araplar için büyük hamle!

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un davetlisi olarak Bursa'ya gelen Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid, Türk-Arap turizmini geliştirecek mutabakatı imzaladı.

Araplar için büyük hamle!
29 Temmuz 2011 Cuma 16:22 tarihinde eklendi.

 

Vali Harput, imza töreninde yaptığı konuşmada, Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanını kendi ülkesinde ziyaret ettiğini anımsatarak, görüşmelerinin Bursa'da da devam ettiğini, sona gelindiğini ve mutabakata varıldığını söyledi.
 
Fehaid'in, 22 Arap ülkesinin temsilcisi olarak Bursa'ya geldiğini beliren Harput, şunları kaydetti:
 
"Kendisine, Bursa'yı bütün güzellikleriyle tanıtma imkanı bulduk. Kendisi de bize Bursa'yı çok beğendiğini, bir Bursa aşığı olduğunu ifade etti. Bursa'yı gezimizin ardından dün birlikte, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret ettik. Sayın Bakan, Türk-Arap işbirliğine çok önem verdiğini söyledi. Atılan bu imzaların da sadece Bursa değil bütün Türkiye ve Türk-Arap halkı için çok önemli bir adım olduğunu ifade etti. Yani bu attığımız imzalar bakanlık düzeyindedir."
 
Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid ise "kardeşim" diye hitap ettiği Vali Harput'a kendisini ağırladığı için teşekkür etti. 
 
Türkiye'yi daha önce de ziyaret ettiğini hatırlatan Fehaid, "Sayın Vali'nin Türk-Arap turizmini ve işbirliğini geliştirmek konusunda çok istekli olduğunu gördüm. Cidde'de genel merkezimizi ziyaret etti. Orada Türk-Arap dünyasını, özellikle de Bursa'yı ilgilendirecek önemli kararlar aldık. Bu projeyle hem Türkiye hem de Bursa hizmet alacak" diye konuştu.
 
Arap dünyasıyla Türkiye'yi bir araya getiren unsurun başta İslamiyet ve tarihi birliğin olduğunu anlatan Fehaid, şöyle devam etti: 
 
"Türkiye ile ilişkilerimizi daha da ileriye götüreceğimize inanıyorum. Bursa Valiliği ile birlikte el ele vererek Bursa'yı turizmde kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca Bursa'da 2012 yılında yapılacak olan Arap ülkeleri buluşmasınında çok iyi geçeceğini umut ediyorum. 2013 yılında gerçekleşecek olan Türk-Arap turizm ortaklığının da Türk ve Arap halkı açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu gelişmeler ve turizme yapılan yatırımların da işsizliği ve fakirliği azaltacağına inanıyorum. Son olarak şunu söylemek istiyorum, biz Türkiye'yi ve Türk halkını göz bebeğimiz gibi seviyoruz."
 
Konuşmaların ardından Vali Harput, imzalanan mutabakatın içeriği hakkında bilgi verdi.
 
Bursa'da 2012 yılında gerçekleşecek olan fuarın önümüzdeki nisan ayında yapılması konusunu karara bağladıklarını, 22 Arap ülkesi Turizm Bakanının bu fuara katılmalarını sağlayıp, başta Bursa olmak üzere İstanbul ve Edirne'nin de içinde bulunduğu bazı şehirleri gezdirmek istediklerini belirtti.
 
2013 yılında gerçekleşecek Türk-Arap turizm destinasyonu üzerinde de durulduğunu belirten Harput, ayrıca Dağyenice bölgesinde Arap Turizm Birliğinin yatırımları hakkında mutabakata vardıklarını kaydetti.