Araplar Trabzon'dan konut alıyor

Tapu Kadasto Genel Müdürlüğü’nün Trabzon’da yabancıların mülkiyet edinimi ile ilgili hazırladığı rapora göre, son yıllarda Suudi Arabistan ve İran Azerileri konut almak için 400'e yakın sözleşme imzaladı.

06 Mayıs 2013 Pazartesi 21:06 tarihinde eklendi.

 

Vali Dr. Recep Kızılcık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yurt içi ve yurt dışında yapılan tanıtımların Trabzon’a olan ilgiyi arttırdığını belirtti.

Bunun sonucu olarak gelen yabancı turist sayılarında artışın devam ettiğini ifade eden Kızılcık, “Bu talebin gelecek yıllarda daha da artacağını düşünüyorum. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelenler bazında fazla olacağını tahmin ediyorum. Trabzon’a gelen Arap turist sayısı 3 yıl içinde binler seviyesinden 2012 yılı sonu itibariyle 60 bin 177'ye yükseldi.” dedi.
 
Tapu Kadastro Bölge Müdürü Adnan Cevher de gayrimenkul alımı ile ilgili yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan uyruklu 12 kişinin toplam 18 gayrimenkul edindiğini kaydetti. Cevher, “Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Azerbaycan, Gürcistan İsveç, İngiltere, Hollanda ve Almanya gibi ülke vatandaşlarının da şehrimizden gayrimenkul edindiği görülmektedir.Yaptığımız araştırmalara göre 400 civarında konutun Suudi Arabistan ve İran Azerilerine satışı için sözleşme yapıldı. İnşaatların bitiminde ise satışı yapılacak.” diye konuştu.

CİHAN