Araplar Türk zeytinini sevdi

İspanya, Yunanistan ve İtalya ile rekabet eden Türk zeytincileri, Arabistan pazarına da açılıyor.

Araplar Türk zeytinini sevdi
27 Mayıs 2013 Pazartesi 11:20 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 30 bin ortağından her yıl daha fazla ürün alarak daha fazla satmayı hedefleyen Marmarabirlik, Arabistan pazarını genişletmeyi hedefliyor.

Dünya pazarlarında İspanyol, Yunan ve İtalyan ürünleriyle rekabet eden Marmarabirlik, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde düzenlenen 18. Saudi Food, Hotel, Hospitality&Propac Arabia Fuarı’na katıldı. 20 ülkeden 360 firmanın bulunduğu ve 25 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda katılımcılara ürünlerini tanıtan pazarlama ekibine Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şevket Karagöz, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Peker ve Genel Müdür İbrahim Minareci eşlik etti. Birçok firma temsilcisiyle yapılan görüşmelerde, Suudi Arabistan’da sofralık siyah ve yeşil zeytin, zeytinyağı, zeytin ezmesi gibi ürünlere yoğun ilgi olduğu gözlendi.

'SUUDİ PAZARINDA BİZ DE VARIZ'

Başkan Vekili Karagöz, yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan, sofralık zeytin için çok ciddi bir pazar. Bu ülkeye ihracat yapmamıza karşın rakamlar tatmin edici değildi. Bu pazardan şimdiye kadar İspanyol, İtalyan ve Yunan ürünleri pay almış. Yaptığımız girişimlerle Türkiye’nin bu büyük pazardan daha fazla pay alması için çabalıyoruz. Türkiye’den kutsal topraklara ibadet için giden vatandaşlarımızın da girdikleri her markette Marmarabirlik ürünleri bulabilmesi için temaslarımız yoğun bir şekilde sürüyor.” dedi.

Türkiye’nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer de fuarı gezdi, Türk firmalarının stantlarını ziyaret etti. Marmarabirlik standında bir süre kalan Özer’e, Şevket Karagöz bir hatıra tabağı verdi. CİHAN


CİHAN