Arda pazarlığı

G.Saray, Hiddink’in ‘Mutlaka alınmalı’ dediği yıldız için Chelsea ile görüşmelere başladı

Arda pazarlığı
14 Haziran 2011 Salı 09:05 tarihinde eklendi.

 

Atletico’nun 14 milyon Euro verdiği Arda için sarı-kırmızılılar, Maviler’den 20 milyon Euro ya da Drogba ve Bosingwa’nın bonservislerini istedi. Ahmet Bulut, İngiltere’de temasları sürdürürken, Londra ekibi takasa sıcak bakıyor
 
DI uzun zamandır Chelsea ile anılan Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, daha imza atmadı ama Londra ekibi Hollandalı hocanın belirlediği isimleri transfer etmek için çalışmalarına başladı. Milli Takım’daki görevinden ayrılmak için TFF Başkanı Mahmut Özgener’in kararını açıklamasını bekleyen Hiddink’in transfer operasyonu en çok G.Saray’ı yakından ilgilendiriyor. Sebebi ise Türkiye’yi bırakıp Chelsea’nin başına geçmesine kesin gözle bakılan kurt hocanın giderken sarı-kırmızılıların genç kaptanı Arda Turan’ı da yanında götürmek istemesi... Hatta ‘Roman’ diye hitap ettiği Chelsea’nin sahibi Abramovich’e “Mutlaka alınmalı” diye rapor vermesi...
 
‘GİTME ZAMANI GELDİ’
 
Hiddink, A Milli Takım’ın Hollanda’da yaptığı kampta da “Arda içlerinde Chelsea’nin de olduğu dünyanın en iyi 6 takımında rahat oynar.. İngiltere ’de belki 3-4 ay fizik olarak zorlanır ama sonra büyük işler yapar.. Biraz fizik olarak yumuşak bir tarzı var ama bu halledilir. Arda çalışmayı seven bir futbolcu. Ne yapması gerektiğini anlattığınızda bunu hemen kapıyor.. Zaten gitmesinin vakti geldi.. G.Saray onu bırakmalı.. ” sözleriyle transferin alt yapısını günler öncesinden yapmıştı.
 
Bütün bu gelişmelerin ardından Arda’yı geçen sezondan bu yana isteyen A.Madrid ile Hiddink’li Chelsea milli yıldızı transfer edebilmek için karşı karşıya geldi. Atletico 14 Milyon Euro önerirken, G.Saray, Chelsea’den 20 milyon Euro talep etti.
 
Hatta Arda’nın menajeri Ahmet Bulut hafta sonunda Londra’da Chelsea’lilerle masaya oturdu. Para opsiyonun yanı sıra Arda’ya karşılık Drogba ile Bosingwa’nın bonservisleriyle sarı-kırmızılılara verilmesi de gündeme geldi. Kulüpler arasında resmi görüşmeler sürerken, anlaşma sağlanması halinde genç kaptanını kaybedecek olan sarı-kırmızılılar buna karşın transferden oldukça kârlı çıkacak.

Vatan Gazetesi