Ardahan'da Turizm Haftası kutlandı

Ardahan’da 38’inci Turizm Haftası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı

Ardahanda Turizm Haftası kutlandı
18 Nisan 2014 Cuma 14:10 tarihinde eklendi.

Ardahan’da İl kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen kutlamalara Vali Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Kadir Taner Eser, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı M. Hanefi Palabıyık, Orhan Söylemez ile öğrenciler katıldı.

Ardahan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hürriyet Çimen’in, günün anlamına ilişkin konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi sunuldu. Kafkas Halk Dansları topluluğu tarafından gösterilerin de yapıldığı törende yöresel aşıklar sazlı sözlü değişler söyledi.

Törende konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, bozulmamış ve coğrafyası tahrip edilmemiş bir Ardahan’ın kısa süre içerisinde turizm alanında kendinden bahsettirecek değerlere sahip olduğunu kaydetti. Turizm imkanlarını Ardahan’a getirmenin önemli olduğunu anlatan Vali Azizoğlu, “Hiç bir şey geç değildir. Ardahan’da turizmin bugün istenen seviyede olmaması aslında bundan sonrası açısından büyük bir kazanç ve gelecekteki Ardahan’ın turizm potansiyelinin ne kadar güzel olduğunu ispatlayacak bir imkan sağladı bize. Biz, bölgemizi, bilinçsiz olarak tahrip edenlerden doğanın güzelliklerini yok edenlerden olmadığımıza Ardahanlı olarak şükretmeliyiz. Dünya artık bozulmamış, tahrip olmamış doğal bir yapıyı özlemle ve hasretle arıyor. Ardahan’da ülkemizin bu güne kadar gerçekten bozulmamış, tahrip edilmemiş en güzel coğrafyalarından bir tanesine sahiptir. Bugünden sonra turizmin imkanlarını bilinçli olarak Ardahan’a getirebilirsek, dünyanın arzuladığı ve de çok kaynak akıttığı bir bölge haline gelmemiz mümkün. Bozulmamış coğrafyasıyla, kaleleriyle, Çıldır Gölü’yle, kayak merkezleriyle Ardahan, birkaç sene sonra, belki yüz binleri bulan turist akımının olacağı nadir yerlerden de bir tanesi olacaktır. Bugün Ardahanımızda bu manada ki çalışmalar, hem belediyelerimiz, hem Valiliğimiz, hem de STK’larımız tarafından büyük bir hızla devam etmektedir. Göreceksiniz ki yakın bir zamanda Ardahan, ülkemizin turizm gelirleri açısından en fazla pay alan illerden bir tanesi haline gelecek. Bozulmamış ve tahrip edilmemiş doğasıyla, temiz tabiatıyla ve misafirperver insanlarıyla birkaç sene sonrasının zenginleşmiş, turizm açısından güzelleşmiş illerden bir tanesi olacağız.” diye konuştu.


CİHAN