Arda'nın rakibi Hulk

Fatih Terim'in yuvaya dönmesine rağmen Galatasaray'dan ayrılmayı düşünen milli yıldıza, İspanya'dan kötü haber geldi.

Ardanın rakibi Hulk
27 Mayıs 2011 Cuma 08:32 tarihinde eklendi, 1.500 kez okundu.

 

Galatasaray Kaptanı Arda Turan'ın, Atletico Madrid'e transferinin önüne Hulk engeli çıktı. İspanyol kulübünün, Porto forması altında müthiş bir sezon geçiren ve 53 maçta attığı 36 golle bütün Avrupa'ya ismini duyuran 24 yaşındaki Brezilyalı yıldıza yöneldiği bildirildi.
 
Diego Forlan'dan sonra Kun Agüero'nun da kesin olarak takımdan ayrılmak istediğini açıklaması üzerine, orta saha ve forvet hattını güçlendirmek için harekete geçen kırmızı-beyazlı kulübün, Hulk'u transfer listesinin ilk sırasına aldığı belirlendi. Arda'nın, Avrupa hayallerini gerçekleştirmek için Galatasaray'dan ayrılmak istemesine rağmen bu transferi resmileştiremeyen Atletico Madrid'in, milli futbolcudan vazgeçerek, Hulk'u renklerine bağlayabileceği ifade edildi.
 
Sambacının menajeri Juan Figer de, İspanyol ekibiyle transfer görüşmeleri yaptıklarını doğruladı. Hulk'un, Porto ile 2016'ya kadar sözleşme yenilemesine rağmen iyi bir teklif gelmesi halinde Portekiz'den ayrılabileceğini vurgulayan Figer, önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler yaşanabileceğine dikkat çekti.
İspanyol medyası da, Arda Turan'ın 14 milyon euroluk bonservis bedelinin yüksek olduğunu iddia ederek, Hulk transferinin, gelecek sezon La Liga ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olmak isteyen Atletico Madrid için daha doğru bir tercih olacağını savundu. Porto'nun, Hulk için Atletico Madrid'den istediği bonservis bedelinin 20 milyon euro civarında olduğu ifade edildi.
 
Geri adım yok
Fatih Terim'in yuvaya dönüşünden sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olan Arda Turan, Avrupa'ya gitme konusundaki kararlılığını tekrarladı. Milli Takım kampında bulunan yıldız futbolcu, geleceğiyle ilgili sorulara net bir şekilde yanıt vererek, "Atletico Madrid'e gitmek istiyorum. Bu kararımla ilgili değişen bir şey yok" dedi. Terim, Konyaspor maçı sonrası takım arkadaşları ve personelle vedalaşan Arda ile görüşmüş, ancak ikna edememişti.

Milliyet