Arif Erdem, İpsala'dan kaçmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün futbol dünyasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma başlattı.

Arif Erdem, İpsaladan kaçmış
25 Ağustos 2016 Perşembe 12:30 tarihinde eklendi, 1.269 kez okundu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün futbol dünyasındaki yapılanmasına ilişkin soruşturma başlattı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan Hakan Şükür hakkında yurt dışında olduğu tespit edilince, yakalama kararı çıkarıldı. 
 
Son dönemde yazılı ve görsel basında eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz hakkında çıkan birçok bilgi ve belgeyi delil kabul eden Savcı Baygın, bu üç eski futbolcuyu da Hakan Şükür'ün şüpheli olduğu 'Futbolda Fethullahçı Yapılanma' soruşturmasına dahil etti. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat verip delil toplanmasını isteyen Savcı Mehmet Şenay Baygın, polisin çalışmasını tamamlaması ardından operasyon için düğmeye bastı. Hakan Şükür'ün yanı sıra diğer eski futbolcular Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker hakkında gözaltı kararı verildi.
 
ARİF ERDEM İPSALA'DAN KAÇTI
 
 
Yurt dışında bulunan Hakan Şükür için çıkarılan kararın yanı sıra Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında da Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçu kapsamında yakalama kararı alındı. Hakan Şükür dershaneler krizi ardından AK Parti milletvekilliğinden istifa etmiş, 17-25 Aralık girişimi sonrasında FETÖ/PDY adına birçok eyleme iştirak etmişti. Arif Erdem, İsmail Demiriz ve Uğur Tütüneker'in uzun yıllar FETÖ/PDY'nin içerisinde yer aldıklarına ilişkin çok sayıda bilgi ve belge kamuoyuna yansımıştı. 

Sabah