Arif Erdem kötü imajının nedenini açıkladı

Galatasaray'ın eski milli futbolcusu Arif Erdem, penaltı kazanmak için maçlarda kendini attığı yönünde oluşan algının 15 yıllık kariyerinin önüne geçtiğini söyledi.

Arif Erdem kötü imajının nedenini açıkladı
13 Kasım 2013 Çarşamba 18:44 tarihinde eklendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca düzenlenen ‘Büyük Adımlar’ projesi çerçevesinde ‘Hayallerin Tecrübeyle Buluşması’ konulu panelin konuğu Galatasaraylı eski futbolcu Arif Erdem oldu.

Panelde öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Erdem’in, bir öğrencinin yönelttiği soru terlemesine neden oldu. Öğrencinin, milli maçlarda ve Galatasaray maçlarına kazandırdığı penaltıların kaçının haklı penaltı olduğunu sorması üzerine salonda gülüşmeler oldu.

Soruyu yanıtlarken masadaki bardağı yere düşürüp kıran Erdem, çok gerildiğini söyleyerek, "Sadece milli takımda değil Galatasaray’da oynadığım dönemlerde de kazandırdığım penaltılar tartışıldı." diyerek, şöyle cevapladı:

"Ben bu meseleyi bir çok mecrada açıkladım. Birincisi çok çabuk bir oyuncuydum. İkincisi ise İstanbulspor ile oynadığımız bir maç vardı. O zaman Beşiktaş ile şampiyonluk için çekişiyorduk. Maç 2-2 devam ediyordu. Son saniyelerde arkadaşım soldan bir orta kesti. Maç da elden gidiyor.

Son saniyeler olduğu için bir an önce topu alıp orta yapmak düşüncesindeydim. O zaman İstanbulspor’da oynayan Engin ayağını gırtlağıma kadar kaldırdı. Ben de sakatlıktan korktuğum için ürkek bir futbolcuydum. Ondan kaçayım derken sendeledim ve yere düştüm.

Baş parmağım çime takıldı ve dirseğimden çat diye bir ses geldi. Bir baktım 35 metreden hakem penaltı çalmış. Ben bir an düşündün Allah’ım ben ne yaptım. O günden sonra nereye gitsem, mesela havaalanında beni görenler Arif abi ne haber diyor. Daha sonra abi ne güzel attın kendini ifadesini kullanıyorlar."

Bu penaltının 15 yıllık kariyerine neden olduğunu dile getiren Erdem, "15 yıl Galatasaray’da futbol oynadım. 7 şampiyonluk yaşadım, UEFA kupasını kazandık. Avrupa şampiyonasında oynadım, dünya üçüncülüğü kazandık, var da var. Bunların hiç biri bilinmiyor. Ama 'Arif Abi nasıl atardın kendini' bu biliniyor." ifadelerini kullandı.


CİHAN