Arif sağ'ın belediye meclis üyesi yeğenine saldırı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı çalışmalar ve yolsuzluk iddialarına karşı verdiği soru önergeleriyle ile gündeme gelen CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ saldırıya uğradı.

Arif sağın belediye meclis üyesi yeğenine saldırı
07 Temmuz 2015 Salı 15:36 tarihinde eklendi, 1.935 kez okundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, kimliği belirlenemeyen kişilerce dövüldü.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, Kadıköy'de kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce dövüldü. Hastaneye kaldırılan Sağ, burnundaki kırık nedeniyle ameliyata alındı. 
 
Alınan bilgiye göre, Kadıköy'de otomobiliyle gitmekte olan Hüseyin Sağ'ın kullandığı araca başka bir araç arkadan çarptı. Hasarlı kazanın ardından otomobilinden inen Sağ, plakası öğrenilemeyen diğer araçtaki 3 kişi tarafından dövüldü. Saldırganlar olaydan sonra kaçarken, Hüseyin Sağ özel bir hastaneye kaldırıldı. Sağ'ın burnuna ve çenesine darbeler aldığı tespit edildi. 
 
BURNUNDA KIRIK VAR
 
Burnundaki kırık nedeniyle ameliyata alınan Sağ, ameliyata girmeden önce, üzerinde kan lekeleri bulunan tişörtüyle hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Neticede araştırılacak. Kim çıkar, ne çıkar, ben bilmiyorum" dedi. 
 
Hüseyin Sağ, saldırının, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin CHP Milletvekili eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile ilgili çıkan haberlerle ilgili olup olmadığı sorusuna ise "İlgezdi'nin eşinin haberleri çıktı ama benimle ne alakası var? Benim ne alakam olabilir ki? Neticede bizi dövdüler yani. Ama bunu kim yaptırdıysa ortalığa çıkması için ben de sizin yardımınızı bekliyorum. Ama öyle bir şey söz konusu değil" yanıtını verdi. 
 
"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM"
 
Olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Sağ, "Polisler geldi, ifademi verdim. Arabanın plakası 42 diye söylediler, ben tabii onu fark edemedim. Mobese olan bir yer. Cemil Topuzlu da önemli bir aks. Onları oradan polis muhakkak bulur çıkarır diye düşünüyorum. Ben de o zaman kimin olduğunu öğreneceğim" diye konuştu.
 
Hüseyin Sağ, saldırı anını, "Evden çıktım. İşime giderken arkadan bir araba vurdu. İndim, ne oldu diye bakmak isterken, eğildim, arabaya bakarken 3 kişi, hiç tanımıyorum etmiyorum, kafama yumrukla 5 dakika beni dövdüler" sözleriyle anlattı.
 
Sağ, şüphelendiği kimse olup olmadığına ilişkin bir soruya da, "Hiç şüphelenmiyorum ama, birçok davalar açtım, suç duyurularında bulundum. Muhtemelen o uğraştığım kişilerden biri yaptı. Yoksa ben ticaret bile yapmıyorum" karşılığını verdi.
 
"EN SON ŞİKAYET ETTİĞİ KİŞİ RIZA SARRAF'TI" 
 
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, "Hüseyin sağ arkadaşımız bugüne kadar özellikle iktidar yanlısı rant gruplarının hedefi haline gelen bir siyasetçidir. Kendisi bir kent parlamenteridir ve Büyükşehir Belediyesi üyesidir. Sağ, AKP iktidarının temel kaynaklarından olan Rıza Sarraf'ların, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarında ortaya çıkan yolsuzluk belgelerinin üzerine gitmiştir, bunlara dava açmıştır ve hedef haline gelmiştir. Hüseyin'in en son şikayet ettiği kişi Rıza Sarraf'tı. Bu Hüseyin'e yönelik saldırıyı parti içi bir meseleye çevirip, CHP üzerinden siyasi rant elde etme girişimi, Hüseyin'e saldıranların arkasında olmak demektir. Eğer Cumhuriyet Başsavcısı görevini yapacaksa, saldırının kamera kayıtları sokağındadır. 42 plakalı bir araçtan inenler saldırmıştır" diye konuştu. 
 
Bu arada, Hüseyin Sağ'a geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da hastaneye geldi. 

DHA