Arınç, Abdurrahim Karakoç'u ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastanede tedavi gören şair ve yazar Abdurrahim Karakoç'u ziyaret etti. Arınç, Karakoç'un iyi gördüğünü, rahatsızlığına rağmen moralinin yüksek olduğunu bildirdi.

Arınç, Abdurrahim Karakoçu ziyaret etti
25 Nisan 2012 Çarşamba 16:28 tarihinde eklendi, 1.331 kez okundu.

 

Bülent Arınç, Karakoç'u ziyaretini, ''Arkadaşlar bugün uzun zamandır akciğerlerinden rahatsız olan büyük şair, gönül insanı Abdurrahim Karakoç beyi tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret ettim'' ifadeleriyle Twitter'daki takipçileriyle paylaştı. 
     
Ziyaretine ilişkin ayrıntıları da Twitter'dan aktaran Arınç, ''Öncelikle belirteyim, kendisini çok iyi gördüm. 80 yaşında, rahatsızlığına rağmen morali oldukça iyiydi'' değerlendirmesinde bulundu. 
     
Bülent Arınç, Karakoç'un sağlık durumu elverdiği için güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini kaydetti. Karakoç'un hem şiirlerini hem de uzun yıllar gazetelerde yazdığı makaleleri takip ettiğini vurgulayan Arınç, hislerini şöyle aktardı: 
   
 ''Hem şiirlerindeki hem de yazılarındaki gösterişten uzak, sade anlatım beni her zaman etkiledi. Bir şair ile okuru arasında görünmez bir bağdan, gönülden gönüle giden bir gizli yoldan bahsedilir. 
     
Ben, uzun süre okuru olduğum bu büyük şair ile hastane odasında yaptığımız bu sohbette, işte bu görünmez bağı ve bu gizemli yolu tüm açıklığı ile bütün hücrelerimde hissettim. Bir 'Mihriban' şiiri ile yüreklerimizdeki gizli saklı aşkı nasıl ayaklandırabildiği, hislerimizin bam teline nasıl dokunabildiğini, işte bu gönülden gönüle giden gizemli bağ aracılığıyla yapabildiğini anladım. 
     
Hastane odasındaki bu koca çınar konuştuğu her söz, yazdığı her cümle, yüreğinden dökülen her mısra ile bu memlekete, bu millete olan sevgisini, muhabbetini dile getirdi. 
     
Hastane odasında bir dal gibi zayıf bedeninde, onun kocaman ateş gibi yanan yüreğini tıpkı şiirlerinde rastladığımız, gösterişten uzak, sade ifadelerindeki gibi sonsuz sabır, mutmain bir kalp, kemale ermiş bir iman gördüm. 
     
Çok değerli Abdurrahim Karakoç ağabeyimize, Yüce Rabbimizden şifa ve sevdikleriyle birlikte geçireceği uzun ömür diliyorum.''