Arınç: Basına baskı yok

Bugünkü Guardian'da yazısı yayınlanan Devlet Bakanı Bülent Arınç, basına müdahale olmadığını savundu ve yeni anayasanın toplumun her kesiminin desteğini alacağını belirtti.

Arınç: Basına baskı yok
14 Haziran 2011 Salı 09:21 tarihinde eklendi.

 

İngiliz Guardian gazetesinin bugünkü sayısında bir yazı kaleme alan Devlet Bakanı Bülent Arınç hükümetin seçim sonrasında muhalefetle uzlaşma arayacağını söyledi. 
 
Arınç yazısında "darbeler döneminin kapandığını işaret eden bu tarihi seçimler gelişmiş demokrasiler kulübüne girmeye hazır olduğumuzu gösteriyor" dedi.
 
Bülent Arınç yazısında ayrıca yeni meclisin hazırlayacağı anayasanın tüm vatandaşların sahiplendiği bir metin olacağını söyledi.
 
'BASINA MÜDAHALE YOK'
Devlet bakanı yazısının bir kısmında da AKP hükümetine yöneltilen muhalif basını susturma suçlamalarına şöyle cevap veriyor:
 
"Ergenekon ve Balyoz davaları kapsamında tutuklanan gazetecilerin, hükümetin muhalif sesleri bastırması olarak adlandırmak gerçeği çarpıtmaktır.
 
Bu kişiler gazetecilik meslekleri sebebiyle değil hükümete karşı darbe girişiminde bulunmak suçlamasıyla tutuklandılar, ve yasal sürece hükümetin müdahalesi sözkonusu değildir.
 
Ancak biz de uzay tutukluluk sürelerinden memnun değiliz ve bir an önce yargılanmalarını diliyoruz.
 
"Bugün Türkiye'deki kitapçılarda, cumhurbaşkanımıza başbakanımıza hakaretler içerenlerde dâhil olmak üzere, muhalif yayınlar bulmak mümkün.
 
Bu yayınların bazıları, onların aslında Yahudi ya da Ermeni olduğunu iddia ediyorlar.
 
Dahası, her gün hükümete tehditler savuran medya organları da var. Bunların hiçbiri yasaklı değil ve yargılanmıyorlar"

NTV