Arınç, Gül'e görev buldu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin,

Arınç, Güle görev buldu
06 Mart 2015 Cuma 17:15 tarihinde eklendi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün olası adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin, "Gönülden arzu ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum. Abdullah Gül'ün Ak Parti'de olması siyasette olması üstleneceği görev ne olursa olsun hepsini çok büyük bir başarı ile yapacağını düşünüyorum. Abdullah Gül Meclis Başkanı olursa Meclis de siyaset de kazanır" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, NTV canlı yayınında Gazeteci Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Abdullah Gül'ün olası adaylığına ilişkin, "Gönülden arzu ediliyorsa kendisinin bizzat davet edilmesidir. Henüz o noktada olduğumuzu düşünmüyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamayı beraberce takip edelim. Abdullah Gül'ün Ak Parti'de olması siyasette olması üstleneceği görev ne olursa olsun hepsini çok büyük bir başarı ile yapacağını düşünüyorum. Acılar yaşadığımız bir günde sevinç olarak gerçekleşmiş olsun" dedi.
"Abdullah Gül'ün Ak Parti'de olması tartışmalara yol açar mı? Dengeler nasıl olur?" sorularına Arınç, "Partimizde her şey fedakarlık üzerinedir. Başka partilerde olsa tartışılır. Biz de birimizin evet dediğine diğeri hayır diyemez hayır dediğine evet diyemez. Benim kanaatime göre, Abdullah Gül partide hangi görev verilirse ben bunu yaparım veya yapmalıyım diye düşünecektir. Peki bunu söyledi. Herhalde grup başkanvekili de yapılacak değil. Bir tarafta ihsan bir tarafta fazilet dediğimiz nokta var. O alçak gönüllülük gösterecektir hizmet etmek istiyorum diyecektir. Diğerleri de bu kadar asalet gösterdi onun duruşuna, geçmişine uygun bir görev olmalı diye düşünülebilir. Eğer başbakan olamayacaksa benim gönlümden de geçen büyük bir şerefle yaptığım Meclis başkanlığıdır. Abdullah Gül Meclis Başkanı olursa Meclis de siyaset de kazanır. Hiç aklımdan da geçmeyen bir şey bu. Abdullah Gül de bizim gibiler de bu konularda belli görevler için ısrarcı olmaz. Neresi takdir edilirse orada en güzle şekilde görevini yapar" diye yanıt verdi. 

DHA