Arınç, İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti

Bosna Hersek’te bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, temaslarına bugün devam etti.

Arınç, İzzetbegoviçin kabrini ziyaret etti
24 Ekim 2013 Perşembe 20:46 tarihinde eklendi.

Zenitsa Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanını almak üzere geldiği Bosna Hersek'te, ülkenin ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti. Arnç ve berberindekiler Kovaçi şehitliğindeki kabri başında dua etti ve çiçek bıraktı.

Bülent Arınç burada gazetecilere yaptığı açıklamada 10 yıl önce hayatını kaybeden İzzetbegoviç sevgisinin hala gönüllerde devam ettiğini ifade etti. Aliya Aliya İzzetbegoviç'in sağlında Bosna’ya her gelişinde kendisini ziyaret ettiğini aktaran Arınç, vefatının 10'uncu yıl dönümünde mezarı başında dua ettiklerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Aliya'nın Bosna halkı üzerinde etkisi çok büyüktür. Türk halkı nezdinde de çok büyük bir saygınlığa sahiptir. Onun vefatının 10’uncu yıllı. Bugün, üzüntümüz ile birlikte kendisine saygımızı ve sevgimizi ifade etmek üzere, Allah’tan rahmet dilemek için buradayız.

O, savaşta, halkı için yaptığı mücadele ve fedakarlıklarla halkın gönlünde taht kurdu. O bir mütefekkir ve aynı zamanda da güçlü bir devlet adamıdır. Aynı zamanda cesur bir asker, halkına her zaman yol göstermiş bir insan, halkının mutluluğu için çalışmış, onun doğru yoldan ayrılmaması için gayret etmiş, bunu kitaplarıyla ve eserleriyle ortaya koymuş bir insandır.” ifadesini kullandı.

Bu ülkedeki temaslarına devam eden Bülent Arınç, yarın ise Mostar kentinde incelemelerde bulunacak.


CİHAN