Arınç ve Çiçek, YDÜ Veterinerlik Fakültesi'ni açtı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Veterinerlik Fakültesi ve Hayvan Hastanesi, düzenlenen törenle açıldı.

Arınç ve Çiçek, YDÜ Veterinerlik Fakültesini açtı
15 Kasım 2014 Cumartesi 22:52 tarihinde eklendi, 1.305 kez okundu.

Törene; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, YDÜ yetkilileri ve mensupları katıldı.

Törende konuşan Arınç, KKTC’deki önde gelen sektörün üniversiteler olduğunu söyledi. YDÜ’nün Türkiye ve diğer ülkelerden çok sayıda öğrencisi olan saygın bir üniversite olduğunu aktaran Arınç, bu öğrencilerin KKTC’li öğrencilerle birlikte dostça eğitim aldığını söyledi.

YDÜ’nün fakültelerinin oldukça güçlü, nitelikli ve başarılı bir eğitim kurumu olduğunu belirten Arınç, veterinerlik fakültelerinin bölge ülkelerinde de olduğunu ama bir hayvan hastanesiyle birlikte veterinerlik fakültesinin tek olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de, Kıbrıs’a ne zaman gelse Günsel ailesinin bir temel atma töreni ya da açılışına katıldığını kaydetti ve Günsel ailesini tebrik etti.

Ülkelerin gelişmişliklerini eğitim ve bilime verdikleri değerin belirlediğini kaydeden Çiçek, bu yatırımların KKTC’nin bağımsızlık ve egemenliğinin en büyük teminatı olduğunu ifade etti.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan S. Günsel de konuşmasında, fakültenin akademik yapılanma ve ders programının Avrupa standartlarına göre düzenlendiğini kaydetti. Öğrencilerin veterinerliği aktif katılımla öğreneceğini ifade eden Günsel, klinik eğitimlerin de eksiksiz sürdürüleceğini belirtti.

Fakültenin aynı zamanda hayvanlarla birlikte ve onları severek yaşama kültürüne katkı koyacağını kaydeden Günsel, bu hastanenin ülkeye verdikleri değerin bir simgesi olduğunu da ifade etti. Günsel, hastane açarak halkı Rum kesimine ve yurt dışına mahkum olmaktan kurtardıklarını da söyledi.

Günsel YDÜ’deki diğer fakülteler hakkında bilgiler de verdi.bülent


CİHAN