Arınç'tan HDP'ye; ''Bu alçakca bir yalandır''

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç NTV televizyonunda canlı yayında konuşuyor.

Arınçtan HDPye; Bu alçakca bir yalandır
03 Ağustos 2015 Pazartesi 11:28 tarihinde eklendi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç NTV televizyonunda canlı yayında konuşuyor.
 
İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları;
 
"Bir taraftan IŞİD, bir taraftan PKK’nın faaliyetleri.. Hükümetimiz de eş zamanlı büyük operasyon başlattı. Operasyonlarda insani amacı her zaman gözetiyoruz. Zergele isminde bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu alçakça bir yalandır. İlk günden bu yana içerde ve dışarda masum insanlara zarar veren operasyon yapılmadı. Bazı operasyonlar sivillere zarar verilebilir diye yapılmamıştır.
 
ÇÖZÜM SÜRECİ
 
Geçen sene Temmuz ayında terörün sonlandırılması maksadıyla 6 maddelik kanun çıkardık. 1 Ekim’de bu kanunların uygulama esasları yayınlandı. Biz hükümet olarak siyasal ve sosyal bütün tedbirleri almak suretiyle örgütün silah bırakması ve eylemlere karışmış olsun ya da olmasın rehabilite için adımlar attık. Bu süreci bitirmeye çalışan çevreler var. Birçok olay yaşandı, hükümet sabretti.
 
7 Haziran seçimdir. HDP barajı aşmıştır. Demokrasinin neticelerinden biridir. Bazı arkadaşlarımız HDP barajı aşmasın daha iyi olur demişlerdir. Ama bunlar onların görüşleridir.  HDP’nin barajı aşmasının sürece hız kazandırması takdir edilecek bir şeydi.  HDP’nin hükümete hiç güvenmedik sözüne karşı ben ekranlardan ‘’Ben size güvenmek zorundayım’’ demiştim.  PKK yol kesiyor, iş makinelerini yakıyor, iş adamlarını kaçırıyor, mahkemeler kuruyorlar. Yapmadıkları iş yok. Bunları sonlandırın diyoruz. Kobani bahanesiyle pek çok silahlı eylem yaptılar. IŞİD Kobani’yi kuşatmıştı, oradaki insanlar Türkiye’ye geldi"