Arınç'tan Miraç Kandili mesajı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter'daki hesabından herkesin Miraç Kandili'ni kutladı.

Arınçtan Miraç Kandili mesajı
16 Haziran 2012 Cumartesi 15:17 tarihinde eklendi, 1.680 kez okundu.

 

Miraç Kandili'nin, Hz. Muhammed'in, Allah'ın huzuruna çıktığı gece olduğunu hatırlatan Arınç, ''Peygamberimiz'in manevi anlamda en yüksek dereceye ulaştığı bir gecedir. Miraç, içinde büyük hikmetler barındıran mucizelerle dolu bereketli bir gecedir'' ifadelerini kullandı. 
   
 Üç ayların ikinci kandil gecesi olan Miraç Kandili'nde, nefsi ve ruhu zayıflıklardan kurtararak onların yükselişi için gayret etmek gerektiğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti: 
     
''Bizler bu geceyi kendi kişisel yükselişimiz için bir vesile kılalım. Dünyaya ait ne varsa onları bu gece bir kenara koyarak düşünelim, tefekküre dalalım. Dualarımızla, ibadetlerimizle, arkadaşlar ve dostlarımızla yapacağımız güzel sohbetlerle Rabbimiz ile baş başa kalalım. Rahmet ve af kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu mübarek gecede, kendimiz için, dostlarımız için tüm insanlık için dua edelim. Allah, bu gecenin rahmetinden ve bereketinden hepimize istifade etmeyi nasip etsin. Allah hepinize hayırlı bir kandil gecesi nasip etsin. Bizleri de dualarınızdan eksik etmeyin.''