Arıtma tesisinde facia: 7 ölü

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük beldesinde Arıtma tesisindeki metan gazı faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 7' ye yükseldi

Arıtma tesisinde facia: 7 ölü
17 Haziran 2013 Pazartesi 14:11 tarihinde eklendi, 1.111 kez okundu.
Ölmek üzereyken kurtarılan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Tepe-Akfen Su ve Kanalizasyon İşletmesi Güllük Şube Müdürü Mustafa Öztürk, beraberindeki elektrik teknisyeni Yüksel Kum, kanalizasyon altyapı elemanı Özcan Özkan, işçciler Fikret Özdemir, Hasan Özgür ile Karamersin Mevkisi’ndeki, atık su terfi istasyonuna, bugün saat 13.00 sıralarında bakıma gitti.

Burada çalışırken, Öztürk ve beraberindeki işçiler, elektrik akımına kapılarak, 7 metre derinliğindeki atık su dolu depoya düştü. İçinde metan gazı da olan depoya düşen 5 kişiden Mustafa Öztürk, Güllük Liman İşletlmesi’nden gelen dört dalgıcın gaz maskesi takarak yaptığı dalış sonucu ölmek üzereyken kurtarılıp, Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yüzme bildikleri ve metan gazından zehirlendikleri sanılan diğer dört kişinin ise öldükleri belirlendi. Dalgıçların Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiperini de desteği ile ölen dört işçinin cesedini çıkarmak için çalışmaları sürerken, acı haberi alarak olay yerine gelen yakınlarının ve çalışma arkadaşlarının feryatları yürekleri dağladı.

DHA