'Arıya tecavüz eden at' davası

Eski Başbakan Mesut Yılmaz, "ANAP binası önünden geçerken, arıya tecavüz etmiş at resmi görüyorum" diyen Hasan Celal Güzel'e 25 bin TL'lik dava açtı.

Arıya tecavüz eden at davası
19 Mayıs 2013 Pazar 11:45 tarihinde eklendi, 1.661 kez okundu.

Mesut Yılmaz'ın avukatı Erden Arısoy tarafından Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde, Güzel'in katıldığı televizyon programında şu sözleri kullandığı anlatıldı:

 
"Mesut Yılmaz Dışişleri Bakanı iken baba Bush soykırım diyecek diye bakanlıktan istifa etti ki kendi zamanında denilmesin diye...
 
Soru: Mesut Yılmaz'ı hiç sevmediniz mi?
Güzel: Rakibim diye söylemiyorum ama bir adam eğer akşamdan sabaha kadar kumar oynar, akşam da Başbakanlığı idare ederse olmaz.
Spiker: Bu da hakaret noktasına geldi.
Güzel: Hakaret değil gerçek.
Neyse şöyle diyelim en iyisi, onda anlaşalım. Politakının gördüğü en kötü mirasyedi idi. ANAP'I aldı; sıfıra götürdü.
Güzel: ANAP binasının önünden geçerken, hep arıya tecavüz etmiş bir at resmi görüyorum."
 
'KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI'
Yılmaz'ın avukatı Erden Arısoy, Güzel'in bu sözlerinin eleştiri sınırını aşan, Türk siyasi hayatında yer almış müvekkilini aşağılayıcı, kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığını belirttiği dilekçesinde, "Benzeri olaylara karşı caydırıcı olacak boyutta bir manevi tazminata hükmedilmesini talep ediyoruz" dedi. Önümüzdeki günlerde görülecek olan davanın dilekçesinde, Hasan Celal Güzel'den yasal faiziyle birlikte 25 bin TL manevi tazminat istendi.