Arjantin'de tren kazası: 49 ölü

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bir garda bu sabah meydana gelen tren kazasında 49 kişinin öldüğü bildirildi.

Arjantinde tren kazası: 49 ölü
22 Şubat 2012 Çarşamba 18:41 tarihinde eklendi, 1.230 kez okundu.

Polis, kentin işlek bir garında bu sabah meydana gelen kazada 49 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. 
    
Sivil savunma ve yardım ekipleri yetkilileri, kazada 550 kişinin yaralandığını ve 30 kişinin enkaza dönen vagonlarda mahsur bulunduğunu belirtmişlerdi. 
    
Banliyö treninin çok hızlı gittiği ve bu nedenle istasyondaki platformun sonundaki bariyere çarptığı, çarpma sırasında trenin lokomotifinin ve ilk vagonunun ezildiği belirtilmişti.

Banliyö treni saatte 20 kilometre hızla çarpmış

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te meydana gelen ve 49 kişinin öldüğü, en az 600 kişinin yaralandığı kazada, banliyö treninin saatte 20 kilometre hızla çarptığı bildirildi. 
    
Arjantin Ulaştırma Bakanı Juan Pablo Schiavi, basın toplantısında yaptığı açıklamada, trenin saatte 20 kilometre hızla gara girdiğini ve kör hattaki tamponu biçtiğini belirterek, ''Çok büyük bir kaza, vagonlar birbirinin üstüne çıktı, bir vagon diğerine altı metre girdi. Kameralar her şeyi görüntüledi, incelenebilir'' dedi. 
    
Ölenlerden birinin çocuk, 600 yaralıdan 200'ünün durumunun ciddi olduğu belirtildi. 
    
Yetkililerin televizyon kanallarına dağıttığı güvenlik kameralarının görüntülerinde de trenin gara fren yapmadan girdiği ve vagonların birbirinin üstüne çıktığı görülüyor. 
    
Amatör kamera görüntülerinde de enkazda mahsur yolcuların mavi beyaz renkli ve TBA yazan vagonlardan dışarıya çıkmaya çalıştıkları dikkati çekiyor. 
    
2 bin yolcunun bulunduğu banliyö treninin makinistinin ise kazadan yaralı kurtulduğu ve sıkıştığı kabinden çıkarıldığı bildirildi. 
    
Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, bazı yetkililer, trenin frenlerinin tutmadığını, bunun bu hatta yatırım yapılmamasından ve tren ile kullanılan malzemelerin 60'lı yıllardan kalma olduğunu belirttiler. 
    
Aynı hatta Eylül 2011'de bir otobüs ile iki tren arasında meydana gelen kazada 9 kişi ölmüş, 212 kişi yaralanmıştı. 18 Aralık'ta bir lokomotif ve bir yolcu treni arasında meydana gelen kazada da 17 kişi yaralanırken, Junin kentinde Şubat 2011'de iki yolcu treninin çarpışmasında 4 kişi ölmüş, 120 kişi yaralanmıştı. 
    
Dolores kentinde Mart 2008'de de bir otobüsün bir treni biçmesi sonucu 18 kişi ölmüş, 47 kişi yaralanmıştı. Arjantin tarihinin en çok can kaybına yol açan ve 200 kişinin öldüğü tren kazası 1970'te Buenos Aires'in kuzeybatısında meydana gelmişti.