Arkadaşları Birand'ı kaybetmenin acısını anlattı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın meslektaşları, arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ettiler.

Arkadaşları Birandı kaybetmenin acısını anlattı
17 Ocak 2013 Perşembe 20:36 tarihinde eklendi.

 

Deneyimli gazeteci ve yazar Taha Akyol, Diyarbakır’daki cenazelerle ilgili konuştuklarını belirterek, “En son geçen hafta görüştüm. Kendisi bana, Diyarbakır’daki cenazeler için ‘yapılan program iyi geçer, bir problem olmaz ve bu süreç sonucuna ulaşır diye konuştuk. Kendisi, bu sürecin olumlu olacağına çok umutluydu. Kendisi benim 15 yıllık dostumdur. CNN Türk’te beraber çalıştık. 70’li yaşlara geldiği halde bile kendisinden beklenmeyecek çalışmaları oldu. CNN Türk başlangıçta çok sıkıntılı oldu ama moralinin bozulduğunu görmedim. Çok pozitif enerjisi vardı. Zaten hep güler yüzlüydü, Allah rahmet eylesin. Türk medyası için büyük bir kayıptır.“ şeklinde konuştu. 
 
Mehmet Ali Birand’ın bin yıllık dostu olduğunu söyleyen ve göz yaşlarını tutamayan gazeteci Hasan Cemal de “Çok üzgünüm ve konuşamıyorum doğru düzgün. Bin yıllık bir dostumu kaybettim. Çok duyguluyum. Aynı zamanda çok büyük bir gazeteciydi. Lütfen beni artık konuşturmayın.“ dedi. 
 
Gazeteci Güneri Civaoğlu ise Birand’ın çok iyi dostu olduğunu belirterek, “Aile dostumdu. Hatta benim eşimin arkadaşıydı. Benden daha önce eşimle arkadaştı. Ölümü büyük bir kayıptır. Çok üzgünüm.“ diye konuştu. 

CİHAN