Arkadaşlıyla davalık oldu

Arkadaşının sınav yerini değiştirmesi nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Kastamonu'dan Hakkari'ye giden ve burada sınava giren Sedat Toygar, "Şimdi arkadaşıma dava açacağım. Dosya savcılıkta zaten" dedi

Arkadaşlıyla davalık oldu
02 Nisan 2012 Pazartesi 13:42 tarihinde eklendi.

 

Babası Şahin Toygar ile 26 saatlik yolculuğun ardından Hakkari’ye giderek YGS’ye burada giren Sedat Toygar, başından geçenleri Van’da AA muhabirine anlattı.
 
Sınav yerlerini arkadaşının birinci tercihte Hakkari ve ikincisinde ise Şırnak olarak değiştirdiğini belirten Sedat Toygar, şöyle konuştu:
 
"Ben sınav yerlerinin açıklanması sonrası internet kafeye gitmiştim. O arada sınav yerlerinin değiştiğini gördüm. Sonra ÖSYM’yi aradım. Onlar dilekçe yazın dediler ve bende dilekçe yazdım. Ama sınav yerleri dilekçeyi yazdıktan iki gün sonra açıklandı. O nedenle sınav yerim değiştirilmedi. Daha sonra savcılığa başvurduk. Savcılık ise emniyete gönderdi. Gerekli ifadeleri aldıktan sonra yapan bulundu. Arkadaşımı emniyete çağırmışlardı. Arkadaşım orada itiraf etmiş. Vicdanı el vermemiş demek ki. Şimdi arkadaşıma dava açacağım. Dosya savcılıkta zaten. Arkadaşımı affetmemi zaman gösterecek. Ama şimdilik affetmeyi düşünmüyorum. Yaptığı kolay bir şey değil."
 
-"Buralar düşündüğümden güzel"-
 
Hakkari’yi bilmediği için başlangıçta sınav için bu kente gidip gitmeme konusunda tereddüt yaşadığını dile getiren Sedat Toygar, şöyle devam etti:
 
"Ama otobüse bindikten sonra kendimi Allah’a emanet ettim ve bir ferahlık geldi içime. Sınavımızı yaptık. Bu arada Hakkari halkı da çok cana yakın. Çok iyi insanlar. Buralara kadar gelmemde bana destek veren babam ve aileme çok teşekkür ediyorum. Ben gelmek istemedim aslında. Babam, ’her nerede olursa olsun ben seni sınava götürürüm’ dedi. İstanbul’daki ağabeyim çok destek oldu. Özellikle Hakkari’de Fatih Yılmaz adında bir polis arkadaşımız da çok yardımcı oldu. onlara hepsine çok teşekkür ederiz. Her şey nasip kısmet. Kaderimizde buralara gelmek varmış. Buralar düşündüğümden güzel, insanlar sıcak kanlı ve cana yakın."
 
-Hedefi öğretmenlik-
 
Sınava daha önce üç defa girdiği için tecrübeli olduğunu belirten Sedat Toygar, o yüzden heyecan yapmadığını ve sınavın iyi geçtiğini söyledi.
 
Sadece Türkçe sorularının zor olduğunu ifade eden Toygar, "Hedefimde Din Kültürü öğretmenliği var. İkinci sınava gireceğim zaten. İkinci sınavda da başıma böyle bir şeyin geleceğini zannetmiyorum. Bu defa tedbiri elden bırakmayacağım. Zaten arkadaşım çok pişman oldu. Bir daha böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum" dedi.
 
Başından geçenlerin medyaya yansımasıyla birlikte Van Otogarı’nda yolcu ve çalışanların ilgi odağı olan Sedat Toygar, babasıyla bindikleri otobüsle saat 22.00’de memleketine gitmek üzere yola çıktı.
 
Bu arada, Kastamonu Tosya’da en yakın arkadaşı Toygar’ın sınav başvuru şifresini öğrenen İsmail Kaya,arkadaşının YGS’ye gireceği yeri Kastamonu yerine Hakkari olarak değiştirmişti.
 
Kaya’nın, emniyetteki ifadesinde hem en yakın arkadaşının üniversiteyi kazanmasıyla arkadaşlıklarının biteceği hem de arkadaşının başarısını kıskandığı için böyle bir şey yaptığını söylediği belirtilmişti.