Arsenal 5 dakikada şoka girdi

İngiltere Premier Ligi'nde 20. hafta mücadelesinde Arsenal, deplasmanda Fulham karşısında 2-1'lik skorla beklenmedik bir mağlubiyet aldı.

Arsenal 5 dakikada şoka girdi
03 Ocak 2012 Salı 07:57 tarihinde eklendi.

 

İngiltere Premier Lig'i 20. haftasında oynanan Londra derbisinde Arsenal deplasmanda Fulham'a 2-1 yenildi.İlk yarının 21. dakikasında Arsenal'in savunma oyuncusu Koscielny takımını 1-0 öne geçirse de ev sahibi Fulham, Arsenal'a maç boyunca zor anlar yaşattı.
 
Arsenal kalesinde birçok gol pozisyonundan faydalanamayan Fulham, 78. dakikada Arsenal'li savunma oyuncusu Djourou'nun kırmızı kart görmesiyle baskısını daha da arttırdı.
 
Ve maçın 87. dakikasında Fulham'ın kullandığı köşe vuruşunu kaleci Szczesny elinden sektirince, Sidwell bu hatayı affetmedi ve 1-1'lik eşitliği sağlayan golü attı.
 
Mücadelenin kalan dakikalarında Fulham baskısını arttırdı ve uzatma 90+2'de Zamora'nın attığı golle skoru 2-1'e taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fulham 5 dakika içinde attığı 2 golle kritik bir galibiyet alarak 3 haftadır süren maç kazanamama hasretine son verdi.
 
Bu sonucun ardından Arsenal 36 puanla 5. sırada kalırken zirve mücadelesinde ağır bir darbe aldı. Fulham aldığı bu galibiyetle puanını 23 yaparak 12. sıraya yükseldi ve alt sıralardan kurtulma mücadelesinde önemli bir 3 puan aldı.