Artık çıplak kadın yok !

Alman Bild gazetesi, 28 yıldan sonra çıplak kadın fotoğraflarını artık baş sayfaya koymama kararı aldı.

Artık çıplak kadın yok !
09 Mart 2012 Cuma 13:54 tarihinde eklendi, 2.162 kez okundu.

Gazetenin haberinde, dün Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaklaşık 300 kadın çalışana 1 günlük izin verildiği ve bir araya gelen erkek çalışanların bundan böyle baş sayfaya çıplak kadın fotoğrafı koymama kararı aldığı belirtildi.
    
Çıplak kadın fotoğraflarının gazetenin iç sayfalarında yer almaya devam edeceği, böylece kadın okurların da arzusu olan bir isteğin yerine getirilmiş olacağı ifade edildi.
    
Baş sayfasında bugün son olarak Eva adlı Polonyalı bir kadının çıplak fotoğrafını yayınlayan gazete, iç sayfalarında verdiği haberde çıplak kadın fotoğraflarının geçmişini anlattı.
    
Gazetenin baş sayfasında ilk kez 1973 yılında çıplak bir Fransız kadının fotoğrafının yer aldığı, 29 Mart 1984 tarihinde ise ilk kez Evelyn Rille adlı Alman kadının çıplak fotoğraflarının yayınlanmasına izin verdiği belirtildi.
    
Gazetenin baş sayfasında bugüne kadar geçen yaklaşık 28 yıl boyunca 5 binden fazla kadının çıplak fotoğrafının yer aldığı kaydedildi.
    
Gazetede, 13 Mayıs 1970 tarihli nüshada "Kadınların kafası erkeklerden daha boş" şeklinde atılan başlıktan dolayı üzüntü duyulduğuna dair haber de yer aldı. Haberde, kadınlarla ilgili olumlu 50 istatistiğe yer verildi.