Artık 'Emerit Papa' diye anılacak

Perşembe günü görevinden feragat edecek Katolikler'in ruhani lideri Papa 16'ncı Benediktus'un, bu tarihten itibaren 'Emerit Papa' olarak anılacağı açıklandı.

Artık Emerit Papa diye anılacak
26 Şubat 2013 Salı 17:08 tarihinde eklendi.

 

Papa 16'ncı Benediktus'un 11 Şubat'ta misyonundan ayrılacağını duyurması ardından, pek çok noktada olduğu gibi, kendisine nasıl hitap edileceği de merak uyandırıyordu. 
 
Vatikan Basın Bürosu Sorumlusu ve Sözcüsü Peder Federico Lombardi, bu konuyu aydınlatarak, makamından ayrılmasının ardından Papa 16. Benediktus'un, '16. Benediktus Hazretleri' olarak anılmaya devam edeceğini açıkladı. Bunun yanı sıra isminin başına sıfat olarak ise, emekli olan ama hizmetlerine de son vermeyen anlamına gelen, 'Emerit Papa' ekleneceğini de duyurdu. 16. Benediktus'a, 'Emerit Roma Başpiskoposu' da denebileceği belirtildi. Papa, Pazar günü yaptığı son Angelus Duası'nda da, görevi bırakmasının, Kiliseyi terk ettiği anlamına gelmediğini, aksine Kiliseye olan hizmetlerine devam edeceğini söylemişti. Peder Lombardi böyle anılmanın, Papa'nın kendi kararı olduğunu da söyledi. 
 
Merak edilen bir diğer konu ise, 16'ncı Benediktus'un bundan sonra nasıl giyineceğiydi. Lombardi Papa'nın, pelerinsiz beyaz sade bir kıyafet giymeye devam edeceğini belirtti. 28 Şubat akşamı yerel saatle 20.00'da resmen Papalık makamı boşalacakken, saat 17.00'da 16. Benediktus'un, İsviçreli Muhafızlar eşliğinde, bir helikopterle Papalık yazlık ikametgahı olan, Roma yakınlarındaki Castel Gandolfo'ya geçeceği bildirildi. 
 
Papa'nın meşhur Prada marka kırmızı ayakkabılarının yerini ise artık kahverengi renk ayakkabı alacağı da açıklandı. Peder Lombardi, kahverengi ayakkabıların, geçen yıl Papa'ya Meksika'da hediye edildiğini ve onlarla çok rahat ettiğini söyledi

DHA