Artık komşunuz köpeğinizi öldürebilecek

Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nda yapılan değişikliklerin günlük hayatımıza yansımaları sadece ekonomik değil. 'Mal' kapsamında değerlendirilen evcil hayvanlarımız yeni yasayla artık daha da büyük tehdit altında.

Artık komşunuz köpeğinizi öldürebilecek
27 Haziran 2012 Çarşamba 11:50 tarihinde eklendi, 6.421 kez okundu.

 

Türk Ticaret Kanunu değişikliklerle Türk şirketleri şeffaflaşacak, yeni Türk Borçlar Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle kirayla ilgili tüm işlemler bu yasaya tabi olacak ve herhangi bir borca kefil olanların başına ne geleceğine ilişkin belirsizlikler giderilecek ancak 1 Temmuz'dan itibaren yürülüğe girecek bu maddeler arasında öyle biri var ki hâlâ savunmasız durumda bulunan hayvanları, çok daha kötü duruma düşürecek.
 
Yeni yasaya göre bir köpek, komşunun bahçesine girip bitkilere ya da insanlara zarar verdiğinde bahçe sahibi hayvanı öldürme hakkına sahip olacak.
 
Türkiye'de hayvan haklarına dair ayrı bir yasa olmadığı için bir hayvanı katledenler Kabahatlar Kanunu'na tabi tutuluyor ve eylem 'suç' kapsamında yargılanmıyor.

Tepki yağıyor: 'Hayvan katliamı yapılabilir'
 
Yasadaki boşluğa sanal medyadan tepki yağıyor. İşte twitter üzerinden yazılanlar...
 
Aycelina: Yazıklar olsun.... Hayvan katliamı yapılabilir
 
Özlem Tekin: Şaka gibi nedir bu hayvan düşmanlığı!
 
Pınar Batum: Canım (!) ülkemde hayvan hakları şahtı şahbaz oldu!!!
 
Zülal Kalkandelen: Hayvan öldürenin kabahatlar kanunu'na göre ufak bir para cezasıyla kurtulduğu katliam ülkesi Türkiye.
 
Didem Özgen: Aman tanrim! Ne cani zihniyetli ulkeyiz
 
Serli Yerenosyan: İnsanın sinirini zıplatıyor bunlar!! Yeni yasayla komşunuz köpeğinizi öldürebilir

NTV