Artık Konteyner Daha Geniş Ölçekte

İnsanoğlu var olduğundan beri ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmış ve ürettiklerinin bir kısmını daha sonra kullanmak, taşımak veya korumak amacı ile saklamak istemiş, bunun için çanak, çömlek, saklama kapları, çelik kasalar icat etmişlerdir.

26 Haziran 2015 Cuma 06:15 tarihinde eklendi.

 

İnsanoğlu var olduğundan beri ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmış ve ürettiklerinin bir kısmını daha sonra kullanmak, taşımak veya korumak amacı ile saklamak istemiş, bunun için çanak, çömlek, saklama kapları, çelik kasalar icat etmişlerdir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte günümüzde taşıma, saklama ve koruma sorunları büyüdükçe bu çeşit kapların boyutları da büyüyerek konteyner halini almıştır. Konteynerler genel manada daha çok nakliye sektöründe kullanılırken, kıtalar arasında mal ve ürünlerin taşınmasında, ürünlerin zarar ve ziyan görmeden, hasara uğramadan gideceği yere gönderilmesinde en yararlı bir araç haline gelmiştir.
 

Daha geniş ölçekte malların taşınması için kullanılan bu büyük konteynerler, ağırlıklı olarak ahşap kaplar ve çeşitli kalitesiz ürünlerden yapılıyor olması veya kırılma eğilimli olması nedenlerinden dolayı daha çok standardizasyon eksikliği yüzünden, ülkelerin gümrük yetkilileri tarafından sorun çıkartılması üzerine, uluslararası alanda bu konteynerlere belli bir ölçek ve standart getirilmeye çalışılmıştır. Bu sayede konteynerler için bazı şekiller, ölçüler ve standartlar belirlenmiş, bilgisayar destekli tasarımlar ile her alanda iş görebilecek son derece kaliteli kaplar ve konteyner tasarım ve düzenlemeleri yapılmıştır.