Artık okula akülü aracıyla gidiyor

Sivas'ta doğuştan bacakları gelişmediği için amcasının kızı 9 yaşındaki Esma Yüce tarafından her gün tekerlekli sandalye ile okula götürülüp getirilen 7 yaşındaki Esma Zeynep Yüce'ye hayırseverlerin desteği ile akülü engelli aracı alındı.

Artık okula akülü aracıyla gidiyor
18 Nisan 2014 Cuma 11:02 tarihinde eklendi.
Merkeze bağlı Yıldız Beldesi, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan Mehmet-Ayşegül Yüce çiftinin 5 çocuğundan birisi olan Yıldız İlkokulu 2-B sınıfı öğrencisi Esma Yüce, Musa-Dürdane Yüce çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan ve  'Pes ekinovarus' rahatsızlığı nedeniyle doğuştan bacakları gelişmeyen amcasının kızı Esma Zeynep Yüce'yi tekerlekli sandalye ile hergün 1.5 kilometre uzaktaki okula götürüp getirmesiyle gündeme geldi. Gazete ve televizyonlara yansıyan haberden sonra yüzlerce kişi, küçük Esma Zeynep'e yardım etmek için seferber oldu. Sivas Organize Sanayi İşadamları Derneği tarafından
 
küçük Esma Zeynep'in isteği olan akülü engelli aracı alınarak Yıldız beldesine götürüp aileye teslim edildi. Sivas'ta bulunan bazı işadamları ise her iki çocuğa giyecek ve gıda yardımında bulundu. Esma Zeynep Yüce akülü aracı görünce mutluluktan ne yapacağını şaşırdı. Küçük Esma Zeynep kadar onu okula getirip götüren Esma Yüce de büyük mutluluk yaşadı. Seslerini duyarak kendilerine yardım eli uzatan herkese teşekkür eden Esma Yüce, "Önceden Esma Zeynep'i tekerlekli sandalyede iterek okula götürüp getiriyordum. Şimdi bu akülü araç ile bu daha kolay olacak. Ben ona aracı kullanmayı kendisi öğrenene kadar yine yardım edeceğim. Bu bizi çok mutlu etti" dedi. Küçük Esma Zeynep Yüce henüz aracın kullanımını kendisi yapamadığı için aracın kullanımı konusunda da amcasının kızı Esma Yüce'ye eğitim verildi.
 
SINIFINDA ALKIŞLARLA KARŞILANDI
 
Esma Yüce hergün yaptığı gibi amcasının kızını bu kez kucağına alarak yeni alınan akülü aracına oturttu. Küçük kız, bu kez kuzeninin oturduğu akülü aracın hareket kolunu kullanarak onun okula gitmesine yardımcı oldu. Bu arada Yıldız İlkokulu'un girişine de haberden sonra Esma Zeynep için engelli rampası yapıldı. Sınıfına yeni akülü aracı ile giren Esma Zeynep'i arkadaşları alkışlarla karşıladı. 
 
Ayrıca haber sonrası yurt içinden arayan kişilerden bazılarının da Esma Zeynep Yüce'nin tedavisi için girişimlerde bulunacaklarını söyledikleri öğrenildi.

DHA